kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
STERLIN
40,6046
BITCOIN
$64.250
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kraliçe Elizabeth, Harry-Megan çiftiyle mahkemede hesaplaşacak

Kraliçe Elizabeth, Harry-Megan çiftiyle mahkemede hesaplaşacak
24.08.2021
0
A+
A-

Kraliçe II. Elizabeth’in, Harry-Meghan çiftinden Kraliyet ailesine yönelik “tekrarlanan saldırılar” sonrasında saray yetkililerinden hukukçularla iletişime geçmelerini istediği belirtildi.

Meghan Markle ve Prens Harry çiftinin Kraliyet ailesini defalarca eleştirmesinin ardından Kraliçe, Buckingham Sarayı’ndaki kıdemli yardımcılarına “çiftle mücadele planı” yapmalarını emretti. Daily Mail gazetesinin ulaştığı kaynaklar, duruma ‘öfkeli’ olan 95 yaşındaki Kraliçe’nin, ABD’de yaşayan Harry-Meghan çiftinden Kraliyet ailesine yönelik “tekrarlanan saldırılar” sonrasında saray yetkililerinden hukukçularla iletişime geçmelerini istediğini belirtti.

36 yaşındaki Prens Harry ve 40 yaşındaki eşi Meghan Markle’ın ABD’li ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey’e verdikleri cesur röportajda, ismi açıklanmayan kraliyet ailesinden birisinin kendilerine, henüz oğulları Archie’nin doğmadan önce ten rengiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini söylemişlerdi. Birkaç gün sonra Buckingham Sarayı, iddialara yanıt olarak “anıların farklı hatırlanabileceği” belirten bir bildiri yayınlamıştı.

Ancak söz konusu anlaşmazlık, çiftin otobiyografileri Özgürlük Arayışı adlı kitaptaki bazı ifadeler ihtilafı alevlendirdi.

Saraydan bir kaynak gazeteye verdiği demeçte, “Eleştirinin kabul edilebilmesinin de sınırları vardır. Ne Kraliçe ne de kraliyet ailesi daha fazla zorlanamaz” dedi. Kitabın içeriğinin yayın öncesi basına sızması sonrası artan gerginlikle sarayın hukuk ofisi ilgileniyor. Harry ve Megan bilgilendirilecek ve tekrarlanan eleştirilere müsamaha gösterilmeyecek. Herhangi bir hukuk ekibinin karşılaşabileceği engellerden biri, Prens Harry’nin her şeyi anlatan anılarının yakında piyasaya sürülmesi olacak.

Prens Harry’nin kitabının gelecek yıl Penguin Random Housetarafından piyasaya sürülmesi planlanıyor. The Sun’a göre, Kraliyet ailesi tarafından yayıncılar için önleyici bir yasal uyarı düşünülüyor.

Kaynak, gazeteye şunları söyledi: “Kitapta birinin adı geçiyorsa ve doğrudan bir şeyle suçlanıyorsa, bu iftira ve özel aile hayatı haklarının ihlali olarak kabul edilebilir. Harry ve Meghan’ın konuyla ilgili ifadeleri göz önüne alındığında kişi mahremiyetini ihlal etmekle suçlanması muhtemel.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.