kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3373
EURO
35,1762
STERLIN
41,1212
BITCOIN
$64.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Charlie Hebdo tişörtü giyen Türk Evanjelist Londra’da saldırıya uğradı

Charlie Hebdo tişörtü giyen Türk Evanjelist Londra’da saldırıya uğradı
27.07.2021
0
A+
A-

Londra’da, Hz. Muhammed’le ilgili karikatürleriyle tanınan Charlie Hebdo dergisinin tişörtünü giyen Türk evanjelist Hatun Taş saldırıya uğradı.

Olay, Hyde Park’ta halkın toplanıp fikirlerini tartıştığı bir alanda 25 Temmuz’da yaşandı. Siyah giyimli genç bir erkek, Taş’ı defalarca bıçakladıktan sonra kaçtı.

Hafif yaralanan 39 yaşındaki Taş, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Tişörtte Fransız mizah dergisinin logosu ve bir Müslüman erkeğin bir karikatüristle öpüştüğü, “L’amour plus fort que la haine” (Sevgi nefretten daha güçlüdür) yazan bir karikatür vardı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, saldırgan kaçtıktan hemen sonra polis arabasının bölgeye intikal ettiği görülüyor.

“Saldırıya pek çok kişinin tanık olduğunu ve çoğunun olayı telefonlarıyla kaydettiğini biliyoruz. Henüz polise başvurmayanların bunu yapmasını rica ediyorum” diyen polis ekiplerinden Alex Bingley, sözlerini şöyle sürdürdü: “Soruşturmamızın ilk aşamalarındayız ve saldırganın izini sürmek için çok çalışıyoruz. Bütün gerçekleri ortaya çıkarana kadar halkın, saldırının nedeni hakkında spekülasyon yapmamasını rica ediyorum.”

Yetkililer, yaptıkları araştırma sonucunda olay yerine yakın bir yerde saldırıda kullanılan bıçağı buldu. Ancak olayla ilgili henüz bir tutuklama yapılmadı.

Evanjelistlerin kurduğu European Leadership Forum’un (Avrupa Liderlik Forumu) internet sitesinde, Taş’ın 27 sene boyunca Müslüman bir ülkede yaşadığı ve daha sonra Birleşik Krallık’a taşındığı yazıyor. European Leadership Forum, Taş’ın her hafta Hyde Park’ta ve camilerde Müslümanlarla tartıştığını ve Hıristiyanları, daha iyi bir Hıristiyan olmaları konusunda eğittiğini bildiriliyor.

Yorumlar

  1. savas says:

    yazık olmuş hem turk hem aktivist olabilir tabi saydı duymak lazım ama insanların dinleri konusunda bilmeden o dini ahkam kesmek ve diğer dinlere hiçbir eleştiri yapmadan sadece islam dinine yapması bence musluman dusmanı olarak algılanır ve sonucu cahil kesimden gelen saldırılarla kötu sonuclar doğurur doğusmus zaten saldıran darp eden yanlış yapmış islam dini barış dinidir o kesin ama yaralananda çok cahilmiş yazık kimse gercek dini kuranda ögrenip anlamıyor farklı olaylara sebep oluyor yazık…