kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
STERLIN
40,7085
BITCOIN
$64.635
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Manş Denizi üzerinden tek bir günde rekor sayıda göçmen ulaştı

Manş Denizi üzerinden tek bir günde rekor sayıda göçmen ulaştı
20.07.2021
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, Pazartesi günü en az 430 göçmenin Manş Denizi’ni geçerek İngiltere’ye ulaştığını açıkladı.

Pazartesi günü en az 430 göçmen Manş Denizi’ni geçerek İngiltere’ye ulaştı. Bu, tek bir gün içinde ülkeye gelen göçmen sayısında yeni bir rekor anlamına geliyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “yasa dışı göç sorununun kabul edilemez” olduğunu ve “sorunun üstesinden gelmek için önemli adımlar atıldığını” kaydetti.

Ülkeye gelenler arasında kadınlar ve küçük çocukların da olduğu bildirildi.

Pazar günü de 241 göçmeni taşıyan sekiz tekne İngiltere’ye ulaşmıştı.

Bir önceki günlük en yüksek sayı olan 416, Eylül 2020’de tespit edilmişti.

Bu yıl şimdiye kadar İngiltere’ye yaklaşık 8 bin göçmen tekneyle ulaştı.

Düzensiz göçü suç haline getirecek yasa tasarısı tartışılıyor

İçişleri Bakanı Priti Patel, Manş Denizi üzerinden ülkeye geçişleri “mümkün olmayacak hale getirme” sözü verdi.

İngiltere ve Fransa arasındaki kanal aracılığıyla geçişleri engellemekle sorumlu ekibin başındaki yetkili Dan O’Mahoney, “Avrupa genelinde yasa dışı göçün artması nedeniyle kanal üzerinden tehlikeli küçük tekne yolculuklarında kabul edilemez bir artış var. İnsanlar ulaştıkları ilk güvenli ülkede sığınma başvurularını yapmalı ve bu tehlikeli geçişlerde hayatlarını riske atmamalı. Bu yasa dışı geçişlerin arkasındaki suçluların peşine düşmeye devam ediyoruz” dedi.

İngiltere’nin düzensiz göçle ilgili hazırladığı yasa tasarısının “hayat kurtaracağını ve bu yasa dışı geçiş döngüsünü kıracağını” söyleyen O’Mahoney, hükümetin İngiltere’de yasal kalma hakkı olmayanları iade etmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Şu anda milletvekilleri tarafından değerlendirilmekte olan tasarı, İngiltere’ye yasa dışı yollardan bilerek girmeyi ceza gerektiren bir suç haline getiriyor.

İzinsiz giriş yapan göçmenler 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Tasarıya göre, sığınma başvurusu sürecinde düzensiz göçmenler ülke dışında bir göç merkezinde de tutulabilecek.

Fakat yasa tasarısı, göçmen hakları savunucuları tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor. Refugee Action isimli sivil toplum kuruluşu, yasa tasarısını “aşırı, nahoş ve zarar verici” olarak nitelendirdi ve böyle bir yasa tasarısının “insan hakları ve hukukun üstünlüğünü savunma iddiasındaki bir ülkede yeri olamayacağı” yorumunu yaptı.

Kuruluştan yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu tasarı, mülteci gerçeğine ilişkin derin bir anlayış eksikliği üzerine inşa edilmiştir. Mültecileri nasıl geldiklerine bağlı olarak iyi ve kötü olarak ayıramayız ve dışarıda tutmak istediklerimizi nereye sınır dışı edeceğimiz konusunda etrafa bakınamayız.

“Daha da kötüsü, Bakanların güvenliğe erişim için yeni yollar yaratma sözü vermesine rağmen, bu mevzuatta korumayı arttıran hiçbir şey yok.

“Bu kısaca, tek istekleri burada yeni bir hayat kurmak olan travma geçirmiş insanlara yönelik bir baskı. Seçeneklerinin olmaması, sadece daha fazla insanı kaçakçıların kollarına itecek.”

 

 

Kaynack: BBC Türkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.