kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.935
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

İngiltere’de koronadan sonra şimdi de ölümcül maymun çiçeği virüsü paniği

İngiltere’de koronadan sonra şimdi de ölümcül maymun çiçeği virüsü paniği
11.06.2021
0
A+
A-

İngiltere’de koronadan sonra şimdi de Monkeypox (Maymun çiçeği) virüsü görüldü. Bu virüs vakasını Sağlık Bakanı Matt Hancock da doğruladı.

KORONAYLA BİRLİKTE YAYILIP YAYILMADIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR

Covid-19 pandemisinin görüşüldüğü toplantıda iki hastanın ölümcül virüse yakalandığını söyleyen Hancock, bu virüsün ‘standart’ olduğu, bu tür salgın ve vakalarla her zaman karşılaşıldığının altını çizdi. Ancak kaç hastanın enfekte olduğu veya virüsün İngiltere’de koronavirüs ile birlikte yayılıp yayılmadığı hakkında hiçbir ayrıntı vermedi.

KUZEY GALLER’DE GÖRÜLDÜ

Galler Halk Sağlığı bakanın açıklamasından sonra ‘iki ithal maymun çiçeği vakası’ tespit edildiğini doğruladı. Her iki hasta da Kuzey Galler’deki aynı evden geliyordu, ancak yaşları veya cinsiyetleri hakkında bilgi verilmedi. Sadece bir tanesinin hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Sağlık yetkilileri ayrıca çiftin hangi ülkede virüsü kaptığını açıklamadı ancak maymun çiçeği esas olarak Orta ve Batı Afrika’da bulunuyor.

DERİDE KABARCIKLARA NEDEN OLUYOR

Deride su çiçeği gibi kabarcıklara neden olan nadir tropik hastalığa maymunlar, sıçanlar, sincaplar ve diğer küçük memeliler tarafından yayılan bir virüs neden oluyor. İnsanlar arasında ten tene temas, öksürme ve hapşırma yoluyla ve ayrıca kontamine olmuş giysilere veya yatak takımlarına dokunma yoluyla yayılabilir.

Ancak bilim insanları bu virüsün insandan insana bulaşmasının oldukça nadir olduğunu belirterek koronavirüs kadar kolay yayılmadığının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.