kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
STERLIN
40,9772
BITCOIN
$69.970
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Enfield sakinlerinden belediyeye ‘yeşil alan’ tepkisi

10.06.2021
0
A+
A-

Kuzey Londra’nın Enfield bölgesinde ikamet eden sakinler, 9 Haziran Çarşamba günü Enfield Belediyesini protesto etti.

Eylem, belediye meclis üyelerin bir araya geldiği Enfield Grammer okulunun önünde düzenlendi.

Yoğun katılımla gerçekleşen eylemde, Enfield sakinleri sloganlar ve pankartlarla tepkilerini gösterdi. Katılımcıların arasında Kraliyet ödüllü doktor Teoman Sırrı, Muhafazakar Partisi Enfield grup lideri Joanne Laban, muhalefet meclis üyeleri, eski Muhafazakar Partisi Enfield meclis üyesi Ertan Hürer ve Enfield sakinleri bulunmaktaydı.

Kısa bir süre önce İşçi Partisi’nde istifa eden Enfield meclis üyesi Ayfer Orhan, eylemcilerin yanına gidip bu girişime ret oyu vereceğini belirtti.

İmarcıların Trent Park’ın doğusundaki tarım arazilerinde üç bin’e kadar yeni ev inşa etme önerileri, Enfield’in ‘Yeşil Kuşak’ arazisine yönelik tehdit olduğu düşüncesiyle, eylemciler bir araya gelerek bu girişime karşı çıktı. Bu planlar kapsamında, sivil toplum gruplarından oluşan bir koalisyonun bu korunan araziye ev inşa etme fikrini “büyük bir hata” olarak etiketleyen ve ilgili sakinleri meclis üyelerine ve milletvekillerine muhalefetlerini dile getirmeye çağıran bir rapor yayınlamasından sadece birkaç gün sonra ortaya çıktı.

Hasan Hürer

‘YEŞİL KUŞAKTAN ELDE ETTİĞİNİZ FAYDALARA YAKIN OLMAK İSTEDİM’

Katılımcıların arasında bulunan Hasan Hürer, Londra Gazete’ye açıklamlarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Şu an burada olma sebebim bu bölgede yaşamamdır ve bu plan kapsamında yeşil alanın risk altında olan kısım benim bölgemdir. Enfield’e ve özellikle o bölgeye taşınmamın nedeni, oradaki yeşil kuşak ve güzellikti. Ayrıca astım hastası bir oğlum var. Bu yüzden, onun sağlığı için gerçekten iyi, temiz bir yerde ve yeşil kuşaktan elde ettiğiniz faydalara yakın olmak istedim. 3 bin konutu yeşil kuşağa bağlama planı var ama belediye meclisinden gelen öneridir. Arazi zaten bir yatırımcıya satıldı ve şimdi Enfield belediyesi yatırıcıyla birlikte çalışıyor gibi görünüyor.

15 YIL BOYUNCA HER HANGİ BİR GİRİŞİM OLMADI

Açıkça, inşa etmekle ilgilenen bir geliştirici olduğuna dair bir gerçek söz konusu veya farkındalık var, bu yüzden ona izin vermek istiyorlar. Hepimizin bildiği şey, yatırımcı atlarını orada tutuyor ve yurtdışında yaşayan zengin bir kişi olduğu. Atlar ve arazi onların keyfi içindir. 15 yıl boyunca araziye sahiptiler ve her hangi bir girişim olmamıştı. Enfield’ın yeşil kuşağıyla değerli olduğu düşünülürse, belediyenin onu onurlandırmak ve korumak istemesini beklersiniz.

‘GERÇEK BU, HER ŞEY PARA’

Bugün burada olmamın nedeni, bize hiçbir şey söylenmemiş, biri bir ortak grupta neler olduğunu whatsapp’a yazmış ve öyle haberdar olup şok olmuştum. Herkes bunun olmasına şok oldu ve bize bilgi verilmedi. Bu yüzden meclis üyelerinin yeşil kuşak ve Enfield’ı önemsediğimizi anlamasını istiyoruz. Sadece yeşil kuşağı geliştirmekle kalmıyorlar, aynı zamanda tüm süpermarketleri, Enfield Town ve Edmonton Green merkezini geliştirmeyi de istiyorlar. Hepsinin içinde müteahhitten belediyeye 3 bin 500 pound tazminat vermenin bir formülü var. Yani gerçekten insanların geçim kaynaklarının ve işlerin ceplerine 3bin 500 pound değerinde olduğunu mu düşünüyorlar? Gerçek bu, her şey para.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.