kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
STERLIN
40,9660
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Johnson, Müslüman kadınlara yönelik ifadeleri nedeniyle özür diledi

Johnson, Müslüman kadınlara yönelik ifadeleri nedeniyle özür diledi
26.05.2021
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2018 yılında Müslüman kadınlara yönelik kullandığı sözler nedeniyle özür diledi.

İngiltere’de Warwick Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Swaran Singh başkanlığında yürütülen Muhafazakar Parti’de ayrımcılık ve İslamofobi boyutlarının ortaya koyulduğu araştırma sonuçlarının yer aldığı rapor ülke gündeminden düşmüyor. Rapora yönelik açıklamalarda bulunan Muhafazakar Parti lideri ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2018’de Müslüman kadınlara yönelik kullandığı ifadeler için özür diledi.

Johnson, 2018 yılında İngiliz The Telegraph gazetesi için kaleme aldığı makalesinde burka giyen Müslüman kadınları “posta kutusuna” ve “banka soyguncularına” benzettiği ifadelerine ilişkin, “Söylediğim şeylere karşı kırgınlık oluştuğunu biliyorum. İnsanlar benim konumumdaki bir kişinin işleri doğru yapmasını bekliyor ancak gazetecilikte dili özgürce kullanmanız gerekir. Bundan dolayı her kırgınlık için özür dilerim. Bugün geçmiş yazılarımdaki rahatsız edici dilin bir kısmını kullanır mıydım? Artık başbakan olduğuma göre kullanmam” diye konuştu.

Johnson makalenin, Müslüman bir kadının giydiğini seçme hakkının liberal bir savunması olduğunu ileri sürdü.

Irkçılık karşıtı grup HOPE, Johnson’ın özür dilemesinin “samimiyetiz” bir davranış olduğu belirtti.

Raporda neler yer aldı

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti’nin ayrımcılık ve İslam karşıtlığına yönelik şikayetleri ele alış biçimi incelendi. Raporda, partinin ayrımcılığa karşı koymada yeterince aktif olmadığı, şikayet prosedürünün elden geçirilmesi gerektiği ve kuralları ihlal edenlere yönelik yaptırım mekanizmasının belirsiz olduğu tespit edilmişti. Raporda, “Partinin bizzat kendisinin Müslüman karşıtı sözler ve davranışlarla ilgili şikayet ve suistimal bulgularına bakıldığında Müslüman karşıtı düşünce, parti içinde bir sorun olmaya devam etmektedir” denilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.