kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5002
EURO
34,5885
STERLIN
40,4792
BITCOIN
$62.761
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Filistin yanlısı eylemciler, İsrail’in İngiltere’deki SİHA fabrikasında üretimi durdurdu

Filistin yanlısı eylemciler, İsrail’in İngiltere’deki SİHA fabrikasında üretimi durdurdu
21.05.2021
0
A+
A-

Filistin yanlısı eylemcilerin işgali nedeniyle İngiltere’nin Leicester kentinde İsrail’e ait bir SİHA fabrikasında 2 gündür üretim yapılamıyor.

İngiltere merkezli Palestine Action adlı bir eylem grubu üyelerinin 19 Mayıs’ta Leicester’da Elbit-Thale Systems binasında başlattıkları eylemleri devam ediyor.Bir grup kendilerini kapıya zincirlerken çatıya çıkan 4 kişilik bir grup da Filistin bayrağı açıp binanın duvarlarını İsrail’in döktüğü kanı simgelediklerini söyledikleri kırmızı boyayla boyadı.

Tesiste Gazze’de kullanılan Hermes adlı SİHA’ların üretildiğini belirten eylemciler, işgalle “olabildiğince işleri aksatmayı” amaçladıklarını belirtti. Eylem nedeniyle 2 gündür üretim yapılamadığı öğrenildi.

Bu arada bir grup kişi de eylemcilere destek vermek için olay yerine geldi.

Bu arada polis, eylemcilere su ve gıda vermek isteyen bir kişiyi gözaltına aldı. Palestine Action, Twitter hesabından bu kişinin daha sonra serbest bırakıldığını duyurdu.

Filistin’le dayanışmayı destekleyen itfaiye müdahale etmeyi reddetti

Öte yandan Leicester’daki bir itfaiyeciler sendikası, üyelerinin çatıdaki protestocuların güvenliğini sağlamak için olay yerine çağrıldıklarını duyurdu.

İtfaiye Birliğinin, protestocuların Filistin’le dayanışma grubu Palestine Action’ı temsil ettikleri konusunda bilgilendirildiği kaydedilen açıklamada, kendilerinin insanlara gururla hizmet eden kişiler oldukları vurgulanarak, “Söz konu kişilerin (eylemcilerin) güvenliğinden emin olunduktan sonra, İtfaiye Birliği üyeleri olaydan çekildi.” bilgisi paylaşıldı.

İtfaiye Birliği Başkanı Graham Vaux ise, sendikanın “Filistin’le dayanışma ve protesto hakkını desteklediğini” belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.