kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
STERLIN
40,8271
BITCOIN
$70.918
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’den 22 kişiye yaptırım

İngiltere’den 22 kişiye yaptırım
27.04.2021
0
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, yeni uluslararası yolsuzlukla mücadele rejimi kapsamında toplamda 22 kişiye yaptırım uygulayacağını açıklarken, yaptırım listesinde 14 Rus vatandaşının yer aldığı belirtildi.

İngiltere, uluslararası yolsuzlukla mücadele kapsamında birçok kişiye yaptırım kararı aldı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’nin yeni küresel yolsuzlukla mücadele rejimi kapsamında toplam 22 kişiye yaptırım uygulayacağı duyurulurken, listede 14 Rus vatandaşının olduğu belirtildi. Bakanlık, Rusya, Güney Afrika, Güney Sudan ve Latin Amerika vatandaşı olan 22 kişinin yolsuzluk olaylarına karışmaları nedeniyle hedef alındığını belirtti.

Uluslararası yolsuzlukla mücadele yaptırımlarına ilişkin yeni kuralları meclise sunan İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, listedeki kişilerin varlıklarının dondurulacağını ve İngiltere’ye girmelerinin yasaklanacağını belirtti.

Raab, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Küresel Britanya, demokrasi, iyi yönetişim ve hukukun üstünlüğünü savunuyor. Bugün, yeni duyurduğumuz yolsuzluk yaptırımları rejimimiz aracılığıyla dünya çapında ciddi yolsuzluğa karışanlara varlık dondurma ve seyahat yasakları getirmek için harekete geçiyoruz” dedi.

“BİRLEŞİK KRALLIK PARA AKLAMAK İÇİN GÜVENLİ BİR SIĞINAK OLMAYACAK”

Raab, listedeki kişilerin Birleşik Krallık’ı para aklamak için güvenli bir sığınak olarak kullanamayacaklarını ifade ederek, yeni yaptırımlar sayesinde söz konusu kişilerin ülkeye girişlerinin de engelleneceğini belirtti. Raab mecliste yaptığı açıklamada ise, “Yolsuzluk, gelişmeyi yavaşlattığı, daha fakir ulusların zenginliğini tükettiği ve insanlarını yoksulluk içinde bıraktığı için yıpratıcı bir etkiye sahiptir” ifadelerini kullandı.

“BU KİŞİLERİN KİRLİ PARALARINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Bakan Raab, “Bugün yaptırım uyguladığımız kişiler, dünya çapında en kötü şöhretli yolsuzluk vakalarına karıştılar. Birleşik Krallık demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunuyor. Bu nedenle bu kişilerin ülkemizde bulunmalarına ve kirli paralarına göz yummayacağız” dedi.

LİSTEDE 14 RUS VATANDAŞI DA YER ALIYOR

Dışişleri Bakanlığının duyurduğu uluslararası yolsuzlukla mücadele yaptırım listesinde yer alan 22 kişiden 14’ünün Rus vatandaşı olduğu belirtildi. Listede yer alan kişiler arasında Sergei Magnitsky’nin ifşa ettiği, 2007 Aralık ayında 230 milyon dolarlık devlet mülkünü kendi zimmetine geçiren yetkililer, işadamları ve banka sahiplerinin olduğu belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.