kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
STERLIN
40,6090
BITCOIN
$63.612
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı

Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı
18.04.2021
0
A+
A-

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Prens Philip, Windsor Kalesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Edinburgh Dükü, 9 Nisan’da 99 yaşında hayatını kaybetmişti.

Prensin naaşı, Windsor Kalesi bünyesindeki St George Kilisesi’ndeki törenin ardından kilisenin şapelinde özel bir bölümde geçici olarak defnedildi. Koronavirüs kısıtlamalarından dolayı, kurallar gereği törene kraliyet ailesinden ve Prens Philip’in yakınlarından sadece 30 kişi katıldı.

Prens Phillip’in naaşı, özel bir araçla St George Kilisesi’ne taşındı. Kraliçe ve Prens’in çocukları Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward ile torunları Prens William ve Prens Harry araca eşlik etti.

Prens William ile Kraliyet’teki görevlerinden ayrılan ve ailesiyle sorunları olduğu gündemden düşmeyen Prens Harry’nin arasında Prenses Anne’in oğlu Peter Phillips yürüdü.

Kraliyet ailesinin erkek üyelerinden askeri üniforma yerine sivil kıyafetler giymeleri istendi.

Kraliçesi II. Elizabeth ise korteji limuzin ile takip etti.

St. George Kilise’sine gelindiğinde TSİ 17.00’de ülke çapında saygı duruşu yapıldı. Tabutun üzerine Prens Philip’in donanma şapkası ve törenlerde kullanılan donanma subayı kılıcı konuldu.

Tüm tören televizyonlardan canlı yayınlandı.

Cenaze merasimini Canterbury Başpiskoposu Justin Welby yönetti. 73 yıllık hayat arkadaşına veda eden Kraliçe II. Elizabeth merasim esnasında tek başına oturdu. İki sandalye mesafesinde oğlu Prens Andrew yer aldı.

Başbakan Boris Johnson yerini bir Kraliyet ailesi üyesine verebilmek için törene katılmadı.

Prens Philip’in hayatı

10 Haziran 1921’de dünya gelen Philip’e doğumunda Danimarka ve Yunanistan Prensi unvanı verildi.

Yunanistan’da doğmasına rağmen ihtilal sonrası ailesiyle daha bebek yaşlarındayken sürgün edildi.

Fransa, Almanya ve İngiltere’deki eğitimlerinin ardından 1939’da 18 yaşındayken İngiliz Kraliyet Donanmasına katıldı.

Philip, şimdi Kraliçe olan Prenses Elizabeth ile 1934’te tanıştı. 2. Dünya Savaşı sırasında Akdeniz ve Pasifik filolarında gören alan Philip’in, savaşın ardından Prenses Elizabeth ile evlenmesine izin verildi.

1947’deki nişan töreni öncesi Danimarka ve Yunanistan Prensi unvanından feragat eden Philip, İngiliz vatandaşı oldu, anne ve büyükbabasının soyadı olan Mountbatten’i aldı. İkili, 20 Kasım 1947’de evlendi.

Düğünden hemen önce kendisine Kral 6. George tarafından, Edinburgh Dükü, Merioneth Kontu ve Greenwich Baronu unvanları verildi. Elizabeth 1952’de Kraliçe olurken, Philip de komutan rütbesine ulaştığı ordudan ayrılarak 1957’de İngiliz Prensi unvanını aldı.

Çiftin, Charles, Anne, Andrew ve Edward adları verilen 4 çocuğu oldu. Kraliçe Elizabeth’i tahttaki yaklaşık 69 yıllık görevi sırasında yalnız bırakmayan Prens Philip, Kraliçe nereye giderse orada bulundu.

Gelenekçiliği dolaysıyla Avrupa’da kraliyet ailelerinin rolünün sorgulanmasını anlamada zorlanan Prens Philip, çoğu İngiliz için Kraliyet ailesinin sorgusuz sualsiz saygı gördüğü çağlardan kalma bir figür oldu.

Buna rağmen kamuya hizmetleri büyük takdir gördü. 800’den fazla hayır kuruluşu ve kurumun hamiliği veya başkanlığını yapan Prens Philip bilim, teknoloji, vahşi yaşam alanlarının korunmasına özel ilgi gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.