kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
STERLIN
40,5588
BITCOIN
$61.884
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

EMA’dan kritik AstraZeneca açıklaması: Pıhtılaşmayla aşı arasında bağlantı var

EMA’dan kritik AstraZeneca açıklaması: Pıhtılaşmayla aşı arasında bağlantı var
06.04.2021
0
A+
A-

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), beyinde kan pıhtılaşmasına yol açtığı iddia edilen AstraZeneca aşısıyla ilgili kritik bir açıklamada bulundu. EMA’nın aşı bölümünün başında yer alan Marco Cavaleri, “Aşıyla meydana gelen olaylar arasında açık bir bağlantı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, salgına karşı başlatılan aşılama kampanyalarında tartışmalar bitmiyor.

Başta Avrupa’da olmak üzere en çok tartışılan Oxford ve AstraZeneca’nın geliştirdiği aşı. Serebral venöz sinus trombozu (beyin damarlarında kan pıhtılaşması) neticesinde ölümlere yol açtığı iddia edilen aşıyla ilgili Avrupa İlaç Ajansı’ndan (EMA) kritik açıklamalar geldi.

Avrupa’da en yetkili düzenleyici kurum olan EMA’nın aşı bölümünün başındaki isim Marco Cavaleri, “Benim görüşüme göre, artık aşıyla meydana gelen olaylar arasında açık bir bağlantı olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen söz konusu reaksiyona yol açan şeyin ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz” dedi.

DİREKTÖR FAYDALARINI SAVUNMUŞTU

EMA ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’da 9.2 milyon kişinin olduğu AstraZeneca aşısına sık sık arka çıkıyordu. Aşının faydasının olası risklerden daha fazla olduğunu vurgulayan EMA Direktörü Emer Cooke, “Elimizdeki mevcut bilimsel verilere baktığımızda, aşının kısıtlanmasını destekleyecek herhangi bir kanıt yoktur” demişti.

GENÇ YETİŞKİNLERDE DURDURULDU

EMA aşı bölümünün bir numaralı ismi Cavaleri’nin açıklamasından sonra AstraZeneca’dan henüz bir yanıt gelmedi. Almanya, Fransa ve İspanya gibi ülkeler, genç yetişkinlerde aşının uygulanmasını geçtiğimiz hafta durdurma kararı almıştı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) henüz onay almayı başaramayan AstraZeneca’nın etkinlik sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Aşının virüse karşı etkinliği yüzde 79’dan yüzde 76’ya düşerek güncellenmişti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.