kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
STERLIN
40,8248
BITCOIN
$70.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Johnson, Avrupa’nın üçüncü dalgasının İngiltere’yi vuracağı konusunda uyardı

Johnson, Avrupa’nın üçüncü dalgasının İngiltere’yi vuracağı konusunda uyardı
22.03.2021
0
A+
A-

İngiltere’ye koronavirüs aşılarının ihracatı konusunda olası bir engelle ilgili bir anlaşmazlığın ortasında, başbakan Johnson “son birkaç aydır abluka görmek istemedikleri konusunda AB ortaklarıyla konuşarak güvence aldığını” söyledi.

Johnson, İngiltere’nin 50 yaşın üzerinde olanların tümü de dahil olmak üzere ilk dokuz öncelik grubunu 15 Nisan’a kadar aşılama yolunda olduğunu, hükümetin ise önümüzdeki üç ay boyunca karantina kısıtlamalarının kaldırılmasına yönelik yol haritasına devam edeceğini vurguladı. Johnson, “dönem boyunca defalarca” AB liderleriyle görüştüğünü söyledi ve ekledi: “Hepimiz aynı salgınla karşı karşıyayız, hepimizin sorunları aynı.”

Downing Street kaynakları daha sonra başbakanın Pazar günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü doğruladı. Pazartesi günü Lancashire, Preston’a yaptığı ziyarette aşı konusunu ele alan Johnson, Avrupa genelinde COVID vakalarında son zamanlarda meydana gelen artışın İngiltere’yi etkileyeceği konusunda uyardı.

Johnson şöyle konuştu: ‘‘Bence şu anda kıtada, üçüncü bir dalganın yolda olduğunu ne yazık ki görebiliyorsunuz. bu ülkedeki insanlar, önceki deneyimin bize arkadaşlarımıza bir dalga çarptığında korkarım kıyılarımıza da sıçradığını öğrettiği yanılsamasına uğramamalı. Bu etkileri zamanı gelince hissedeceğimizden şüpheleniyorum, bu yüzden aşı programımıza olabildiğince hızlı devam ediyoruz. Aşılama kampanyası, aşı geliştirme, yayma, bunlar uluslararası projeler ve uluslararası işbirliği gerektiriyorlar.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.