kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5359
EURO
34,8817
STERLIN
40,6684
BITCOIN
$63.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Parklarda sigara yasağı önerisi

PLondra Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık komisyonu tarafından hazırlanan bir rapordaki öneriler hayata geçirilirse, başkentin parklarında ve tarihi meydanlarında sigara yakmak suç haline gelecek.

Parklarda sigara yasağı önerisi
19.10.2014
0
A+
A-
Lord Darzi, Londra parklarına sigara içme yasağı getirilmesi öneriyor.

Lord Darzi, Londra parklarına sigara içme yasağı getirilmesi öneriyor.

 

Londra Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık komisyonu tarafından hazırlanan bir rapordaki öneriler hayata geçirilirse, başkentin parklarında ve tarihi meydanlarında sigara yakmak suç haline gelecek.

Sağlık raporu, eski bakan yardımcısı ve kanser uzmanı Ara Darzi’nin önderliğinde hazırlandı.Getirilmek istenen yasak, sigara tiryakilerini temsil eden Forest adlı grup tarafından ”gaddarca” diye nitelendirildi.

Darzi’yi raporu yazmakla görevlendiren Londra Belediye Başkanı Boris Johnson de böyle bir yasağa sıcak bakmadığını söyledi. Johnson, BBC televizyonunda şöyle konuştu: “Özgürlükçü bir muhafazakar olarak bu fikrin biraz fazla patronumsu olduğunu düşünyorum.

“Londra’daki hayatın özelliklerinden biri, insanları hayatlarını kanun çerçevesinde, başkalarına zarar getirmeden sürdürmeleri koşuluyla serbest bırakmamızdır.“Sigaranın bir bela olduğunu düşünüyorum ve önüne geçilmesinin doğru olduğunu kanaatindeyim, fakat bu konuda şu an çok kuşkuluyum.”

Darzi’nin raporu, sigaranın yanısıra kamu sağlığını ilgilendiren diğer konulara da eğiliyor. İşe giderken yolun bir kısmını yürüyenlerin metro ve otobüs kartlarında ücret indirimine gidilmesi, okullların çevresindeki fast-food büfelerinin yasaklanması gibi öneriler de raporda yer alıyor.

Lord ünvanlı Profesör Darzi, Londra’da yetişkin nüfusun yarısının obez ya da aşırı kilolu olduğunu ve başkentin bu konuda New York, Sydney, Paris ve Toronto gibi şehirleri geride bıraktığını öne sürüyor.

Rapora göre Londra’da yaklaşık 1.2 milyon kişi sigara içiyor ve her gün 67 çocuğun sigaraya başladığı tahmin ediliyor.

 Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, parklarda sigara içilmesinin yasaklanmasına karşı

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, parklarda sigara içilmesinin yasaklanmasına karşı

Raporda, en başta Büyük Şehir Belediye Başkanı Boris Johnson’a ve Londra’nın ilçe yönetimlerine, yetki sahibi oldukları bütün park ve yeşil alanlarda sigara yasağını yürürlüğe sokmaları çağrısı yapılıyor.

Londra belediye başkanının kentin iki tarihi meydanında -Trafalgar ve Parlamento meydanlarında- kanun koyma yetkisi var.

Londra’nın Kraliyet Pakları olarak anılan belli başlı yeşil alanlarında da Boris Johnson nüfuz sahibi, zira bu parkların yönetim kurulu üyeleri belediye başkanı tarafından atanıyor.

Londra’nın bu konuda Birleşik Krallık’ın geri kalanına örnek teşkil etmesini dileyen Profesör Darzi, sigara yasağının beş yıllık bir süreçte 10 milyon dolar civarında bir maliyetle hayata geçirilebileceğini söylüyor.

Yasak önerisi hükümetin tıp danışmanlarından Profesör Sally Davies tarafından memnuniyetle karşılandı. Davies, ”Sigara içimini azaltan ve çocukların sigara içenlere özenmesini engelleyen her türlü önlemi destekliyorum.” diyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.