kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5198
EURO
34,7291
STERLIN
40,4982
BITCOIN
$62.760
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Easyjet CEO’su ‘aç-kapa’ların olabileceğine dikkat

Easyjet CEO’su ‘aç-kapa’ların olabileceğine dikkat
10.03.2021
0
A+
A-

EasyJet CEO’su Johan Lundgren, yazın sektörün güçlü bir sezon yaşanabileceğini, öte taraftan geçen yaz olduğu gibi bu yaz sezonunda da açılma ve kapanmaların olabileceğini belirtti.

‘’Hükümetin koordinasyonsuz hareket etmesi sektörün kabusu olur’’

Turizm sektörünün sezon başladıktan sonra açılma ve kapanmaların olabileceğini kabul etmesi gerektiğini kaydeden Johan Lundgren, ”Kırımızı listede yer alan destinasyonlara dönük kısıtlamalar olması gerektiğini kabul etmelisiniz. Ancak karantinanın misafir güvenini olumsuz etkilediğini de biliyoruz. Bu nedenle hükümetin koordinasyonsuz hareket etmesi sektörün kabusu olur. Seyahat uyarıları konusunda farklı ülkelerde farklı pozisyon alınmalı.” dedi.

‘’Ülkelerin farklı yaklaşımları kafa karıştırıyor’’

Faaliyet yürüttükleri birçok ülkenin koordine olmadığına dikkat çeken Johan Lundgren, ”Ülkelerin her şeyi farklı yaklaşımlarla yapmaları hem müşteriler için kafa karıştıcı bir rol oynuyor hem de çalışmamızı zorlaştırıyor. Her ülkede konuştuğum bakanlar da ortak bir yaklaşım geliştirmek gerektiğini kabul ediyorlar.

‘’Diğer destinasyonlar üzerinde baskı oluşacak’’

Turizme bağımlı olan ülkelerin ”Biz artık bekleyemeyiz” diyeceğini ve bir iki ana destinasyon açıldıktan sonra diğerlerinin de açılması için müthiş bir baskı oluşacağını ifade eden Lundgren, bu nedenle geçen yaz olduğu açılma ve kapanmaların olabileceğini kaydetti.

”Yeni bir tam kapanma olacağını kimse düşünmüyor”

İngiltere’de açılma ve kapanmaların olabileceğini, ancak kimsenin bir tam kapanma beklemediğini ifade eden EasyJet CEO’su, buna rağmen güçlü bir sezon beklediğini söyledi.

Mark Tanzer: Her şey bir günde değişmeyecek

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) CEO’su Mark Tanzer de, İngiliz Dışişleri’nin bölgelere özgü seyahat tavsiyeleri yayınlaması gerektiğini söyledi. Açılmayla birlikte bir günde her şeyin değişmeyeceğini, aşamalı bir süreç olacağını ifade eden Tanzer, ‘Tüm farklı unsurlar bir araya gelmeli. Testlerle birlikte yürütülecek bir aşılamanın nasıl çalışacağını ve bu durumun karantina kısıtlamalarını nasıl etkileceğini tartışmalı. Karantina insanlar için büyük bir caydırıcı. Karantinadan uzaklaşırsak çok daha hızlı hareket ederiz. Düşük riskli ve yüksek aşılama sayılarına sahip ülkelerle seyahat koridoru kurar, karantinayı azaltırsak, bu iyi olur.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.