kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
STERLIN
41,1876
BITCOIN
$65.235
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Birleşik Krallık’taki seçimlerde gözler Londra’daki belediye başkanlık yarışında

Birleşik Krallık’taki seçimlerde gözler Londra’daki belediye başkanlık yarışında
03.03.2021
0
A+
A-

Haber: Yeşim Özyiğit

BIRLEŞIK Krallık’ta yerel ve genel seçim heyecanı başladı. En çok merak edilen ise, İngiltere’deki Belediye Seçimleri. Gözler, başkent Londra’daki yarışa çevrilmiş durumda. Londra’nın belediye başkan adayları arasında öne çıkan en güçlü isim mevcut belediye başkanı ve İşçi Partisi’nin adayı Sadiq Khan. 6 Mayıs’ta İngiltere genelinde yerel seçimler yapılacak. Normalde 4 yılda bir yapılan seçimler, koronavirüs nedeniyle 1 yıllığına ertelenmişti. Londra Gazete olarak, Seçime iki ay kala Londra’nın 2021 Belediye Başkanlığı seçimlerinde önde gelen dört parti adayları hakkında bilgiler bir araya getirdik.

Londra Belediye Başkanlığı seçimlerinde kim yarışıyor?

İŞÇI PARTISI – SADIQ KHAN 

Ikinci dönemine yeniden geçilmek isteyen mevcut Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, 2016’da ilk kez Londra’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olarak seçildi. Khan, görev süresi boyunca başkentte daha fazla bisiklet şeridini teşvik etmek için giriş projesi, Gece Tüpü, Ultra Düşük Emisyon Bölgesi (ULEZ) ve pandemi öncesi tekli ücretlerde ambar ücreti ve fiyatların dondurulması gibi ulaşım gibi kilit konularda yoğun çalıştı. Khan, bu süreçte çeşitli eleştirilerle karşı karşıya kaldı; bunları biri ise başkent Londra’daki suç oranı. Londra’da 5 yıldır suç ve cinayet oranı ciddi bir artış kaydedildi, 2017/2018’de 168 cinayetle son 10 yılın en yüksek seviyesine yükselmiştir. O zamandan beri oran düştü ama 2016 öncesi seviyelere düşmedi, birçok kişi Londra sokaklarında suçla mücadele için yeterince yapılmadığını söyledi.

MUHAFAZAKÂR PARTISI – SHUAN BAILEY

2016’dan beri Londra Meclisi’nin Muhafazakâr bir üyesi olan Bailey daha önce bir gençlik görevlisiydi ve 2012’de Başbakan David Cameron’a gençlik ve suç üzerine özel bir danışman olarak hizmet vermişti. Bailey, belediye başkanı seçilmesi takdirinde, 8 bin fazla polis memurunu işe alma, Congestion Charge artışını engellemek, ayrıca çapraz ray gibi projelere harcamak için özel fonları artırma ve ortak mülkiyette konutları artırma sözü veriyor. Bailey adaylığını duyurduğundan beri çeşit eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Vermiş olduğu bazı röportajlarda erkek öğretmenlerin kadın öğretmenlere göre daha disiplinli olduğunu yönünde övgülerde bulundu, gençlerin erken hamileliği hakkında da dikkat çekici yorumlar yaptı. 2018’de Bailey Müslüman ve Hindu toplumunda özür dilemek zorunda kaldı. Müslüman ve Hindu toplumun İngiltere’de yaşaması hakkında ‘‘İngiltere’yi toplumundan çaldığı’’ ve ülkeyi ‘‘suçla dolu bir çöplük’’ haline getirme riskini sahip olduklarını iddia etmişti.

YEŞIL PARTI – SIAN BERRY 

2014’ten beri Camden’de Highgate bölgesi için yerel bir meclis üyesi olan Berry, aynı zamanda Green London Meclis Üyesidir. Gençlik hizmetlerine sağlanan fonları artırmak için kampanya yürüttü ve yakın zamanda Belediye Başkanının Londra’da Evrensel Temel Gelir denemesi yapması yönünde çağrıda bulundu. Berry, Londra’nın ücret bölgesi sistemine son verilmesi ve, bunun yerine metro ve tren yolculukları için sabit bir oran getirilmesi çağrısında bulundu. Sistemin yüksek konutlarla banliyölere itilen düşük gelirli Londralılar için haksız olduğunu vurguladı.

Seçilirse bir ‘Halk Ülkesi Komisyonu’ kurma sözü veren Berry, yeşil enerji altyapısı, onarım ve yeniden kullanım hizmetleri, yeni yeşil işletmeler, yeni parklar, tiyatrolar, topluluk ve gençlik merkezleri ile gücü Londralıların eline geri vereceğini söyledi. Berry, 2008 ve 2016’da sadece yüzde 3,2 ve yüzde 5,8 oy alarak Belediye Başkanlığı adayı olarak yarışmıştı.

LİBERAL DEMOKRATLAR – LUSİA PORRİTT

Siobhan Benita’nın koronavirüs nedeniyle Temmuz 2020’de Lib Dem adayı olarak çekilmesinin ardından, eski bir gazeteci Porritt, 2018’den beri Camden’deki Belsize koğuşunda meclis üyesidir. İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrılana kadar Avrupa Parlamentosunun eski bir üyesi olarak Porritt, ofisleri yeni konutlara dönüştürme ve ana caddeleri yeniden oluşturma çağrısı yapıyor. Porritt ayrıca bisiklet ve yürüyüş için daha ‘güvenli ve verimli’ rotalar ve tüm büyük gelişmelerde ‘yeşil çatılar’ gerektiren yeşil ekonomiye destek önerdi. Porritt’in belediye başkanlığı yarışına geç dahil olması, seçmenlere hitap etmesi için sadece 6 ayı mevcuttu.

Diğer parti adayları ise şöyle; UKIP – Dr Peter Gammons, Kadınların Eşitliği Partisi – Mandu Reid, Unity in Action – Winstons McKenzie, Yenileme Partisi – Kam Balayev, Pink Partisi için Valeria Brown. Mayıs ayında gerçekleşecek olan Belediye Başkanlığı seçiminde 9 bağımsız aday da yarışacak, Farah London, David Kurten, Charlie Mullins, Nims Obunge, Brian Rose, Rosalind Readhead, Piers Corbyn, Count Binface ve Drillminister.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.