kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
STERLIN
40,7404
BITCOIN
$64.493
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Meghan Markle £1.5 milyon istiyor

Meghan Markle £1.5 milyon istiyor
03.03.2021
0
A+
A-

Daily Mail, MailOnline ve Mail on Sunday sahiplerine Associated Newspapers karşı açtığı davayı kazanan Meghan Markle dudak uçuklatan bir para talep etti.

Mail on Sunday’in Meghan’ın, arası kötü olan babası Thomas Markle’a yazdığı 5 sayfalık mektubu yayınlaması üzerine başlayan yasal süreç geçen ay sonlanmıştı.

Meghan Markle, mahremiyetine saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle davayı kazanmıştı. Hakim Mark Warby, gazetede yayınlanan haberin kişilik haklarına ve mahremiyete zarar verdiğini söylemişti.

6 AY BOYUNCA İLAN KALACAK

Dava ile ilgili bugün bir duruşma daha gerçekleşti. Maliyetler, harçlar ve diğer ödemelerle birlikte çözüme kavuşmayı bekleyen bazı diğer konuların görüşüldüğü duruşmada Meghan’ın avukatları gazeteden 1.5 milyon poundu talep etti.

Maliyetlerin %90’ını Mail on Sunday ödemesi gerektiğine karar verildi. Meghan’ın avukatları, avukat masrafları ve diğer harcamaların yarısının 14 gün içerisinde ödenmesini istedi.

Öte yandan Meghan’ın davayı kazandığıyla ilgili gazetenin ilk sayfasında bir ibare yer almasını istediğini ve gazetenin internet sitesi MailOnline’ın internet sitesinin ana sayfasında da en az 6 ay boyunca ilgili bir ibarenin yer alması gerektiğini talep etti.

Meghan ayrıca mahkemeden Associated Newspapers’a Ağustos 2018’de babası Thomas Markle Snr’e gönderdiği el yazısıyla yazılan mektubun kopyalarını teslim etmesini ve mevcut elektronik olanları imha etmesini istedi.

Warby, özel bilgilerin kötüye kullanılması nedeniyle Meghan’a verilecek herhangi bir “mali çarenin” Nisan ayı sonlarında veya Mayıs ayı başlarında yapılacak başka bir duruşmada değerlendirileceğini söyledi.

‘İTİRAZ EDEMEZSİN’

Warby, gazetenin bu karara itiraz edemeyeceğini söyleyerek, Temyiz Mahkemesinin farklı bir sonuca ulaşacağına dair “gerçek bir ihtimal” görmediğini de sözlerine ekledi.

Ancak Mail on Sunday hala doğrudan mahkemeye başvurabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.