kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
STERLIN
40,9524
BITCOIN
$69.929
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere koronavirüs önlemlerinde eski düzene dönüyor

İngiltere koronavirüs önlemlerinde eski düzene dönüyor
01.03.2021
0
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, küresel değişiklikleri de beraberinde getirdi. Son bir yıldır öne çıkan kişisel hijyen kurallarının ve sosyal mesafe önlemlerinin önemi kalıcı hale gelirken, koronavirüsle mücadele kapsamında çalışma sistemlerinde de değişiklik yaşandı. Pandemi süresince çalışanlarını evden çalışma sistemine entegre eden milyonlarca kurum, ilerleyen yıllarda iş dünyasında yaşanacak köklü değişikliklerin sinyalini vermişti.

OFİS DÜZENİNE GEÇİLİYOR

Evden çalışma sisteminin sıkı uygulandığı ülkelerden biri olan İngiltere’de yaşanan yeni bir gelişme, dünya çapında ses getirdi. İngiltere’nin en büyük finans merkezi olan Canary Wharf, çalışanlarını kademeli olarak ofis hayatına geri çağırdığını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan yeni tip koronavirüs mutasyonuyla yazın hafiflettiği alarm durumu tekrar yükseğe çevirerek önlemleri artıran, ancak son haftalarda vaka sayılarında yaşanan düşüşle tekrar normalleşme sinyalleri veren ülkede yaşanan bu gelişme, yankı uyandırdı.

HEDEF YENİDEN YÜZDE 100 KAPASİTE

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Canary Wharf’un Baş Planlama Uzmanı Howard Dawber, yaptığı açıklamada, ilerleyen aylarda koronavirüs önlemlerinin azaltılmasıyla birlikte daha çok çalışanın ofise döneceğini belirtti.

Ülkede 29 Mart’tan itibaren kafe, bar ve restoranların açılmaya başlamasıyla birlikte finans merkezinde de bir normalleşme başlatılacağını duyuran Dawber, yaza kadar yüksek sayıda çalışanın işe dönmesini beklediklerini açıkladı. Konuk olduğu Radio 4’da yayınlanan bir programda açıklamalarda bulunan Dawber, nihai hedefin çalışanların yüzde 100’ünün işe geri dönmesi olduğunu söyledi.

İş tanımının uygunluğuna göre tüm çalışanların masa başı planlarının yeniden yürürlüğe gireceğini duyuran Dawber, hafta bir veya ayda birkaç gün için evden çalışma tercihlerininse kalıcı olabileceğini söyledi.

“EVDEN ÇALIŞMA SOSYAL İLETİŞİMİ ETKİLİYOR”

Sürekli olarak evden çalışmanın insanlar arasındaki sosyal ilişkileri kötü yönde etkilediğin savunan Dawber, ofislerdeki sosyal ortamların olmamasının ve şehir merkezine gelmeyen insanların buradaki işlerini yürütememesinin, sürekli olarak evden çalışma düzeneğinin eksileri olduğu yorumunda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.