Site icon Londra Gazete

Dr Muhiddin Özkor: ‘‘Lütfen koronavirüs aşınızı olun’’

KORONAVİRÜS pandemisi ile mücadelede tünelin sonundaki ışığı görebilmek için arayışlarına devam eden dünya, aşı ile umutlandı ancak uzmanlar, toplumsal bağışıklık kazanmak için geniş kitlelerin aşı olması gerektiğinin altını çiziyor. İngiltere’de yeni tip koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısının 12 milyonu geçtiği bildirildi. Covid-19 salgınına karşı aşılama programının 8 Aralık’ta başladığı ülkede, 70 yaşın üzerindekiler, bakımevi sakinleri ve çalışanları, sağlık çalışanları ve 70 yaşın altında olup da klinik olarak savunmasız olanlara, yaygın kullanım izni verilen Oxford-AstraZeneca, Moderna ve BionTech- Pfizer Covid-19 aşıları yapılıyor.

Kuzey Londra’da bulunan North Middlesex Üniversite Hastanesi NHS Trust’ta danışman kardiyolog ve klinik direktörü olan Dr Muhiddin Özkor, Covid-19 aşısı hakkında konuştu.

Koronavirüs aşısının nasıl verdiği ile ilişkin konuşan Dr Muhiddin Özkor, aşıların işe yaradığını ve herkes için güvenli olduğuna dair açıklamada bulundu. Özkor şöyle konuştu:

‘‘Koronavirüse karşı en iyi koruyucu şu an hepimiz için yeni Covid aşılardır. Kendimi ve ailemi korumak için bende aşı oldum. İngiltere’deki aşılarda, yumurta ve hayvan ürünleri yoktur. Bu aşılara piyasaya sunulmadan önce on binlerce kişide denendi ve güvenilir olduğu ispat edilmiştir. Her türlü aşı gibi hafif yan etkiler yaşanabilir. Örneğin, iğneden sonra kol ağrısı, baş ağrısı yorgunluk veya mide bulantısı yaşanabilir. Bu aşılar sizleri ağır hastalıklardan koruyacak ama yine de koronavirüse daha hafif bir şekilde yakalanma ihtimaliniz var ve bunu sevdiklerinize bulaştırabilirsiniz. Bu nedenden dolayı, ailenizi ve arkadaşlarınızı korumak için hükümetin yönergelerini takip etmeniz oldukça önemli. Aşı için doktorunuza başvurmanıza gerek yok, sizin sıranız gelince NHS size mektup ve telefon araçlığıyla ulaşacak. Lütfen aşı yaptırmak için davet edildiğiniz zaman aşınızı yaptırın, ne kadar çok insan aşı olursa, o kadar daha erken normal yaşantımıza dönebiliriz, ailemize ve sevdiklerimize yeniden sarılabiliriz. Lütfen aşınızı olun.’’

Exit mobile version