kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.668
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Dr Muhiddin Özkor: ‘‘Lütfen koronavirüs aşınızı olun’’

Dr Muhiddin Özkor: ‘‘Lütfen koronavirüs aşınızı olun’’

KORONAVİRÜS pandemisi ile mücadelede tünelin sonundaki ışığı görebilmek için arayışlarına devam eden dünya, aşı ile umutlandı ancak uzmanlar, toplumsal bağışıklık kazanmak için geniş kitlelerin aşı olması gerektiğinin altını çiziyor. İngiltere’de yeni tip koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısının 12 milyonu geçtiği bildirildi. Covid-19 salgınına karşı aşılama programının 8 Aralık’ta başladığı ülkede, 70 yaşın üzerindekiler, bakımevi sakinleri ve çalışanları, sağlık çalışanları ve 70 yaşın altında olup da klinik olarak savunmasız olanlara, yaygın kullanım izni verilen Oxford-AstraZeneca, Moderna ve BionTech- Pfizer Covid-19 aşıları yapılıyor.

Kuzey Londra’da bulunan North Middlesex Üniversite Hastanesi NHS Trust’ta danışman kardiyolog ve klinik direktörü olan Dr Muhiddin Özkor, Covid-19 aşısı hakkında konuştu.

Koronavirüs aşısının nasıl verdiği ile ilişkin konuşan Dr Muhiddin Özkor, aşıların işe yaradığını ve herkes için güvenli olduğuna dair açıklamada bulundu. Özkor şöyle konuştu:

‘‘Koronavirüse karşı en iyi koruyucu şu an hepimiz için yeni Covid aşılardır. Kendimi ve ailemi korumak için bende aşı oldum. İngiltere’deki aşılarda, yumurta ve hayvan ürünleri yoktur. Bu aşılara piyasaya sunulmadan önce on binlerce kişide denendi ve güvenilir olduğu ispat edilmiştir. Her türlü aşı gibi hafif yan etkiler yaşanabilir. Örneğin, iğneden sonra kol ağrısı, baş ağrısı yorgunluk veya mide bulantısı yaşanabilir. Bu aşılar sizleri ağır hastalıklardan koruyacak ama yine de koronavirüse daha hafif bir şekilde yakalanma ihtimaliniz var ve bunu sevdiklerinize bulaştırabilirsiniz. Bu nedenden dolayı, ailenizi ve arkadaşlarınızı korumak için hükümetin yönergelerini takip etmeniz oldukça önemli. Aşı için doktorunuza başvurmanıza gerek yok, sizin sıranız gelince NHS size mektup ve telefon araçlığıyla ulaşacak. Lütfen aşı yaptırmak için davet edildiğiniz zaman aşınızı yaptırın, ne kadar çok insan aşı olursa, o kadar daha erken normal yaşantımıza dönebiliriz, ailemize ve sevdiklerimize yeniden sarılabiliriz. Lütfen aşınızı olun.’’

Yorumlar

  1. Murat says:

    mRNA asilar da kuantum murekkebi varmi?
    Ayrica maymunla ilgili dokular icerdigi ve normal olan insanlik uzerinde hayvansal dokularla veya haberci RNA ile yasamimiza kotu yondede mudahale yapilabilecegi soyleniyor. Siz neden bu kadar cok guveniyorsunuz. Mesela Alman yada Pfizer sirketinin Ceo’suna soruyorlar siz asi oldunuz mu diyorlar hayir diyor. Bu asinin guvenli oldugunu kanitlamasi icin 3 yil gecmesi kendini kanitlamasi gerekiyor diyor. Veya soyle sorayim bu uc sirketten ust duzeyden kac kisi ailesiyle birlikte asi olmus?
    Yada asidan sonra basima asidan kaynaklanacak bedensel, Kimyasal veya zihinsel bir problem olursa ve onunla yasamak zorunda kalirsam veya oteki aleme erken gocersem Kader mi? Yoksa bu uc firma yada Ingiltere Devleti sorumluluk tasiyip bana herhangi bir tazminat odeyecek mi? Lutfen acik olarak cevablayiniz.