kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.027
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın Kıbrıs ziyareti İngiliz basınında

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın Kıbrıs ziyareti İngiliz basınında
06.02.2021
0
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın dün gerçekleştirdiği KKTC ve GKRY ziyareti, İngiliz basınında büyük yankı uyandırdı. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, Raab’ın adaya yapacağı ziyaret öncesi tarafların görüşlerine yer verdi.

Haberde, adada 3 bin İngiliz askerinin konuşlandığı 2 askeri üste İngiltere’nin Kıbrıs’la ilgili çıkarlarının bulunduğunu ancak son 5 yıldır Brexit’ten dolayı uluslararası gelişmelerden geri durulduğu belirtildi.

Önümüzdeki ay 4 yıllık bir aradan sonra görüşmelerin yeniden başlayacağı bildirilen haberde, Raab’ın adaya yapacağı ziyaretin ve temaslarının büyük beklentileri de beraberinde getirdiği aktarıldı.

Şubat ayının Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulides tarafından ‘kritik’ bir ay olarak tanımladığını belirten gazete, önümüzdeki hafta başında AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in gerçekleştireceği ziyaretle uluslararası toplumun diplomatik manevralarının daha da artacağını yazdı. Haberde, Kuzey Kıbrıs’ın beklentilerinin ise farklı olduğu vurgulandı.

“İKİ DEVLETİN İŞ BİRLİĞİ YAPABİLECEĞİ BİR ÇÖZÜM BULMALIYIZ”

Haberde, Kıbrıs Türk başmüzakerecisi Ergün Olgun’un Raab’la görüşme öncesi yaptığı açıklamaya da yer verildi. Yarım asırdır devam eden Kıbrıs sorununun çözümlenmesi gerektiğini vurgulayan Olgun’un ifadeleri, haberde şu şekilde yer aldı:

* Üye dayanışması prensibini savunan AB, Kıbrıs konusunda taraflı davrandı. Bizler AB’den ayrılan İngiltere’nin daha bağımsız hareket edeceğini ümit ediyoruz. Taraflar arasındaki ilişki, eşit uluslararası statüye sahip iki devlet temelinde kurulmalı. Bizler bu iki devletin iş birliği yapabileceği bir çözüm bulmalıyız. Bunu yaparken de gelecekte yeni sorunlara yol açmayacak bir yol bulmamız gerekiyor.

İngiltere’nin Kıbrıs’ta değişmeyen resmi politikasının her daim aynı olduğunu yazan The Times, söz konusu politikanın adanın yeniden birleşmesi yönünde olduğunu belirtti. Ancak haberde, İngiltere’nin bazı şartlar nedeniyle daha pragmatik bir tutum sergilemek zorunda kalabileceği de aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.