kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5633
EURO
34,9936
STERLIN
40,7862
BITCOIN
$64.438
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Johnson geleneksel Çin tıbbını Covid-19’un kaynağı olarak gösterdi

Johnson geleneksel Çin tıbbını Covid-19’un kaynağı olarak gösterdi
15.01.2021
0
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü’nün bütün dünyada milyonlarca kişinin hayatına mal olan tıbbi, ekonomik ve sosyal tahribat yaratan salgının kaynağını araştırmak için Çin’e ekip gönderdiği bugünlerde İngiltere Başbakanı Boris Johnson salgının sorumlusu olarak Çin’i hedef gösterdi.

Johnson, katıldığı bir uluslararası toplantıda koronavirüs salgınının insan ve doğa ilişkisindeki dengesizliğin bir ürünü olduğunu belirterek geleneksel Çin tıbbına göndermede bulundu.

Fransa tarafından düzenlenen ancak salgın nedeniyle uzaktan erişimle gerçekleştirilen Tek Gezegen Zirvesi’nde biyoçeşitliliğin korunmasının önemini vurgulayan bir konuşma yapan İngiltere Başbakanı sözlerini koronavirüs salgınına dair bir görüşle tamamladı.

“Salgın çılgınca bir inanıştan kaynaklanıyor”

“Unutmayın ki koronavirüs pandemisi insanoğlunun doğal hayatla ilişkisindeki dengesizliğin bir ürünüdür” diyen Johnson salgınların hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklardan kaynaklandığına dikkat çekti.

Johnson koronavirüs pandemisinin yarasa veya pangolinlerden kaynaklandığını belirten görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Salgın pangolin pulunu öğütürseniz bir şekilde daha güçlü ya da her neye inanıyorsanız o şekilde olacağınıza dair çılgınca bir inanıştan kaynaklanıyor, insanlık ve doğal hayat arasındaki bu çatışmadan kaynaklanmıyor ve bunu durdurmamız gerek”.

Çin’den yanıt: Spekülasyon ve reklam yapmanın ne yeri ne zamanı

Boris Johnson’ın bu sözlerine Çin’den yanıt gecikmedi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian rutin basın toplantısında “Daha önce defalarca salgının kaynağına dair araştırmaların bilimsel bir konu olduğunu söyledik. İnsanların spekülasyon ve kendi reklamlarını yapmasının ne yeri, ne zamanı. Aksi takdirde bundan uluslararası işbirliği zarar görür” ifadelerini kullandı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping daha önce kişisel olarak geleneksel Çin tıbbını “eski Çin biliminin bir hazinesi ve Çin uygarlığının arşivini açan bir anahtar” olarak yanımlamış ve teşvik etmişti.

Geleneksel tedaviler geçtiğimiz yıl üst düzey yetkililer tarafından da Covid-19 belirtilerine karşı etkin tedavi yöntemi olarak dayatılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.