kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İran dini lideri Hamaney, ABD ve İngiltere’den koronavirüs aşısı alımını yasakladı

İran dini lideri Hamaney, ABD ve İngiltere’den koronavirüs aşısı alımını yasakladı
08.01.2021
0
A+
A-

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney İngiltere ve ABD’den korona virüs aşısının ithal edilmesini yasakladığını duyurarak, “ABD ve İngiltere’ye güvenmiyoruz. ABD eğer gerçekten korona virüs aşısı bulsaydı kendi durumları böyle olmazdı” dedi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, devrik Şah rejimine karşı Kum şehrinde düzenlenen ilk gösterilerin yıl dönümü nedeniyle halka seslendi. Ukrayna yolcu uçağının düşürülmesi ve Kerman şehrinde General Kasım Süleymani’nin cenazesinde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan Hamaney, “Ukrayna yolcu uçağında ve Kerman’daki cenaze töreninde hayatını kaybeden şehitleri anmak istiyorum. Bu acı olay tüm yetkilileri büyük bir üzüntüye boğdu. Tahran’da ve Kerman’da hayatını kaybeden şehitleri rahmetle anıyoruz” dedi.

“ABD VE İNGİLTERE’YE GÜVENMİYORUZ”

“ABD ve İngiltere’den ülkeye korona aşının getirilmesini yasaklıyorum” diyen Hamaney, “Kendi ürettiğimiz korona virüs aşısı insan üzerinde de denendi. Bu bizim için iftihar ve gurur kaynağıdır. Aşıyı üreten ve bu konuda çalışan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. ABD ve İngiltere’ye ait korona virüs aşısının ülkeye ithal edilmesini yasaklayan Hamaney, “ABD ve İngiltere’ye güvenmiyoruz. ABD eğer gerçekten korona virüs aşısı bulsaydı kendi durumları böyle olmazdı. Bunlara güven duyulmaz. Diğer milletleri bir denek olarak kullanabiliyorlar” dedi.

Halktan korona virüs yasaklarına uymalarını isteyen Hamaney vaka ve ölü sayılarının azaldığına işaret ederek, “Halk, salgının sona erdiğini düşünmesin. Yetkililerde görevlerini ciddiyetle takip etmeye devam etsinler” ifadelerini kullandı.

“ABD İRAN’A YÖNELİK YAPTIRIMLARINI SONLANDIRMALIDIR”

Hamaney ABD ile nükleer anlaşma konusuna da değinerek, “ABD ve Avrupa, İran milletinin gasp edilmiş haklarını teslim etmelidirler. Bu bizim hakkımız. Tüm yaptırımlar kaldırılmalıdır” dedi. ABD’nin İran’a yönelik tüm yaptırımları kaldırması halinde nükleer anlaşmanın anlam kazanacağını kaydeden Hamaney, “ABD, uyguladığı yaptırımları kaldırırsa nükleer anlaşmaya dönmesi anlam kazanır. Yaptırımlar nedeniyle oluşan İran’ın zararlarının karşılanması da önemli bir konu” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.