Site icon Londra Gazete

1 Ocak 2021’den itibaren AB’ye mal taşıyan nakliyeciler için önemli bilgiler   

Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasında mal taşıyan nakliye şirketleri ve ticari sürücüler için rehberlik paylaşıldı.

Birleşik Krallık Avrupa Birliği’nden ayrılmıştır ve Brexit sonrası geçiş dönemi bu yıl sona ermektedir. İngiltere Hazine ve Kabine Ofisiliği tarafından hazırlanan ve nakliyecilere gönderilen rehberlik şöyle:

Bu rehber, Büyük Britanya (İngiltere, İskoçya ve Galler) ve Avrupa Birliği (AB) arasında mal taşıyan nakliyeciler ve ticari sürücüler içindir. Rehber, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapmanız gerekenleri açıklar.

Gümrük beyannamelerinin yapılması gerekecek ve nakliyecilerin sınır geçmek için doğru belgeleri taşımaları beklenecek.  Çoğunuzun gelecek değişikliklerin son derece farkında olduğunu ve hazır olmak için adımlar attığını biliyoruz, ancak mallarını taşıdığınız müşterilerinizin de doğru önlemleri alması ve size ve sürücülerinize doğru evrakları vermesi hayati önem taşıyor. Aksi takdirde, tüccarların hazırlıksız olmasından dolayı zarar gören sizin şirketiniz ve personeliniz olacaktır. Bugün yapabileceğiniz birkaç işlem var. 1 Ocak’tan itibaren, AB’ye mal taşıyan her nakliyatçının doğru sürücü, araç, kargo ve gümrük belgelerine ihtiyacı olacak.

Her aracın ihtiyaçları şöyle:

 Müşterinizin ayrıca seyahat ettiğiniz AB ülkesinin İthalat Kontrol Sistemine (ICS) bir Giriş Özet Beyanı (güvenlik ve güvenlik beyanı) yapması gerekecektir.

 Her sürücünün ihtiyacı olanlar:

Exit mobile version