kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6015
EURO
34,7765
STERLIN
40,3136
BITCOIN
$66.230
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

1 Ocak 2021’den itibaren AB’ye mal taşıyan nakliyeciler için önemli bilgiler   

1 Ocak 2021’den itibaren AB’ye mal taşıyan nakliyeciler için önemli bilgiler    
21.12.2020
0
A+
A-

Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasında mal taşıyan nakliye şirketleri ve ticari sürücüler için rehberlik paylaşıldı.

Birleşik Krallık Avrupa Birliği’nden ayrılmıştır ve Brexit sonrası geçiş dönemi bu yıl sona ermektedir. İngiltere Hazine ve Kabine Ofisiliği tarafından hazırlanan ve nakliyecilere gönderilen rehberlik şöyle:

Bu rehber, Büyük Britanya (İngiltere, İskoçya ve Galler) ve Avrupa Birliği (AB) arasında mal taşıyan nakliyeciler ve ticari sürücüler içindir. Rehber, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapmanız gerekenleri açıklar.

Gümrük beyannamelerinin yapılması gerekecek ve nakliyecilerin sınır geçmek için doğru belgeleri taşımaları beklenecek.  Çoğunuzun gelecek değişikliklerin son derece farkında olduğunu ve hazır olmak için adımlar attığını biliyoruz, ancak mallarını taşıdığınız müşterilerinizin de doğru önlemleri alması ve size ve sürücülerinize doğru evrakları vermesi hayati önem taşıyor. Aksi takdirde, tüccarların hazırlıksız olmasından dolayı zarar gören sizin şirketiniz ve personeliniz olacaktır. Bugün yapabileceğiniz birkaç işlem var. 1 Ocak’tan itibaren, AB’ye mal taşıyan her nakliyatçının doğru sürücü, araç, kargo ve gümrük belgelerine ihtiyacı olacak.

Her aracın ihtiyaçları şöyle:

  • Müşterilerinizden: Standart gümrük prosedürleri için bir Hareket Referans Numarası (MRN)
  • Transit olarak hareket eden mallar için bir Transit Refakat Belgesi (TAD)
  • Gümrük işlemlerini kullanarak hareket eden mallara Geçici Kabul (ATA) Karnesi veya bir Uluslararası Taşıma Yolları (TIR) ​​Karnesi
  • Bitki, hayvan veya kısıtlanmış mallar için İhracat Sağlık Sertifikası veya Yakalama Sertifikası gibi ek evraklar
  • Kasko Yeşil Kart veya kartlar 
  • Şirketiniz Büyük Britanya merkezliyse, aracın ve römorkların arkasında bir GB Etiketi (plakada AB logosu altında GB tanımlayıcısı bulunsa bile).

 Müşterinizin ayrıca seyahat ettiğiniz AB ülkesinin İthalat Kontrol Sistemine (ICS) bir Giriş Özet Beyanı (güvenlik ve güvenlik beyanı) yapması gerekecektir.

 Her sürücünün ihtiyacı olanlar:

  • Sürücü Mesleki Yeterlilik Sertifikası (CPC)
  • Pasaport
  • Topluluk için bir Operatör Lisansı ve Birleşik Krallık Lisansı
  • Bazı AB ülkeleri için ehliyet ve potansiyel olarak Uluslararası Sürüş İzni.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.