kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
STERLIN
40,7344
BITCOIN
$64.756
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere’nin konuştuğu doktor: Dünya güzeli dünyayı kurtarıyor

İngiltere’nin konuştuğu doktor: Dünya güzeli dünyayı kurtarıyor
18.12.2020
0
A+
A-

İngiltere’de 6 yıl önce güzellik kraliçesi seçilen Dr. Carina Tyrrell, Oxford’da yer aldığı aşı çalışmalarıyla ülke basınının gündeminde. Dr. Tyrell, “Yarışmadan 6 yıl sonra global bir pandemide aşı arama yarışında olacağımı tahmin etmezdim” dedi.

Koronavirüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, salgına karşı pek çok ülke aşılar geliştirdi. O aşılar düzenleyici kurumlardan bir bir onay alırken, İngiliz basını söz konusu çalışmalarda yer alan bir doktora dikkat çekti.

Oxford Üniversitesi’nin AstraZeneca’yla geliştirdiği aşı çalışmaları ve klinik deneylerde yer alan isim İngiltere’nin 2014 yılı güzellik kraliçesi seçilen Carina Tyrrell. Babası fizikçi, annesi ise bir dönem Dünya Sağlık Örgütü’nde çalışan Dr. Tyrell, İsviçre’de dünyaya gelmiş.

2014’te Miss England unvanı alan 31 yaşındaki Dr. Tyrell, aynı yıl ülkesini temsil ettiği Miss World yarışmasında da dördüncü oldu. Ancak Cambridge Üniversitesi mezunu olan Tyrell’in hayali her zaman doktor olmaktı.

Üniversitedeki beşinci yılında gördüğü bir reklamla yarışmalara katılan Tyrell, kazandığı başarılara rağmen doktorluk hayalinden vazgeçmedi. Salgın patlak verdiğinde Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı olarak çalışmalar yürüten Dr. Tyrell, diğer yandan da ülkesinin seçilen yeni güzellik kraliçelerine de destek vermeye devam ediyordu.

Daily Mail’e konuşan Tyrell, “Miss World ve Miss England seçilenleri destekliyorum. Miss England yarışmasında jürilik yapmaya devam ediyorum. Ancak birinci olduğum yarışmadan 6 yıl sonra global bir pandemide aşı arama yarışında olacağımı tahmin etmezdim” dedi.

Amcasını salgın sürecinde kaybettiğini belirten Dr. Tyrell, “Dünyadaki pek çok araştırmacı, yaptıkları çalışmaları bırakıp bütün gayretlerini pandemiye karşı gösterdi. Tüm bu emeklerin karşılığını bulması ve aşıların bulunması harika” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.