kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
STERLIN
40,8645
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Heathrow havalimanında ikinci grev

Heathrow havalimanında ikinci grev
16.12.2020
0
A+
A-

İngiltere’nin en büyük havalimanı olan Heathrow’da işçiler ikinci kez greve çıktı.

Salgın gerekçesiyle işçilerin maaşlarında yüzde 25 kesinti yapmaya çalışan havaalanı yönetimine “Gelecek kuşaklar için de mücadele edeceğiz” diye seslenen işçiler, iş bırakarak havaalanı içinde bir araç konvoyu düzenledi. İlk grevi 4 Aralık’ta gerçekleştiren Heatrow çalışanları, 17 ve 18 Aralık’ta da iş bırakacaklar.

DÜŞÜK MAAŞLAR TİS İLE KALICI HALE GETİRİLECEKToplam 4 bin 700 havalimanı işçisinin maaşlarını düşürmek isteyen Heathrow yönetimi, salgın geçici olmasına rağmen yeni sözleşme dayatıyor ve bu sözleşmeyle maaş düşüklüğünü kalıcı hale getirmek istiyor.

İşçiler ise bu fırsatçılığa izin vermeyeceklerini söylüyorlar.Havaalanının güvenlik, itfaiye, bagaj ve kontrol işçilerini kapsayan bu dayatmaya karşı dün çıkılan ikinci greve bölge halkı da destek verdi.

Düzenlenen araç konvoyuna, Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) de katılarak grevci işçilerle dayanışma gösterdi.

Salgın nedeniyle fiziksel mesafeye dikkat eden işçiler ise, ayrı ayrı noktalarda durarak tepkilerini dile getirirken, araçlarıyla gelenler de havaalanı içinde gün boyu tur attı.İşçiler, havaalanını kullanan vatandaşlar tarafından da destek gördü.

“GELECEK KUŞAKLAR İÇİN YOĞUN SÖMÜRÜ PLANI YAPILIYOR”

Öte yandan işçiler, Hatton Cross köşesinde bir araya gelerek burada açıklama yaptı. İşçilerle buluşan milletvekilleri ve sendikacılar da, salgını fırsata çevirmek isteyen havaalanı yönetimine karşı birlikte mücadele etme çağrılarında bulundu.

Bölge Milletvekili John McDonnell, “Yıllarca maaşları düşürmek için uğraştılar. Pandemiyi fırsata çevirerek, işçilere kölelik dayatıyorlar. Salgın nedeniyle geçici önlemler ve düzenlemeler yapılabilir.

Bunu, işçilerle ve sendika ile görüşerek yapmak zorundalar” dedi.Evrensel’e de konuşan McDonnell, sömürünün daha da katı hale gelecek planlar yapıldığını ancak işçilerin mücadelesinin bunun önüne geçeceğini söyledi.

McDonnell, “Biz biliyoruz ki pandemi geçici. Fakat patronlar kalıcı ve düşük ücretli yeni bir sözleşme dayatıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sadece bugün çalışan işçilerin daha yoğun sömürüsü için yapmıyorlar.

Aynı zamanda gelecek kuşakların daha fazla sömürülmesi ve köle gibi çalıştırılmasının planları yapılıyor. Bunun için mutlaka Heathrow işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlanmalıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.