kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5048
EURO
34,8223
STERLIN
40,5201
BITCOIN
$61.512
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

AB ve İngiltere için Brexit Anlaşması’nda son şans

AB ve İngiltere için Brexit Anlaşması’nda son şans
10.12.2020
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında devam eden Brexit Anlaşması kapsamında bir araya geldi.

Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında devam eden ve sonuçlandırılması için çok az bir zaman kalan Brexit Anlaşması için son dönemece girildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Brüksel’de AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi. Brüksel’de gerçekleştirilen ve 3 saat süren görüşmenin ardından tarafların beklenen Brexit Anlaşması için bu Pazar gününe kadar nihai anlaşmaya varması konusunda mutabık kalındığı bildirildi. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde anlaşma sağlayamayan tarafların Pazar gününe kadar bir nihai anlaşmaya varması zor görünüyor.

Görüşme sonrasında kısa bir basın açıklaması yayınlayan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Çözülmemiş konularda görüşmelerin durumu hakkında canlı ve ilginç bir görüşme yaptık. Birbirimizin konumlarını anlıyoruz. Ekipler, bu sorunları çözmeye çalışmak için derhal yeniden toplanmalıdır. Hafta sonu sonunda bir karara varacağız” ifadelerini kullandı.

Beklenen Brexit Anlaşması kapsamında rekabet, anlaşmanın yürütülmesi, balıkçılık konularının çözülmesi ve iki tarafı da koruyan bir anlaşma sağlanması gerekiyor. Eğer anlaşma sağlanamazsa Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) prensiplerine dönülecek ve bu da iki taraf arasında yeniden Gümrük kurallarına dönülmesi anlamına gelecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.