kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3319
EURO
35,1870
STERLIN
41,1330
BITCOIN
$66.902
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere Türkiye’den daha fazla işçi kabul edecek

İngiltere Türkiye’den daha fazla işçi kabul edecek
08.12.2020
0
A+
A-

 

BİRLEŞİK Krallık Gelecek Sınırlar ve Göçmenlik Bakanı Kevin Foster, Birleşik Krallık’ta özellikle teknoloji sektöründe yenilikçi iş kurmak isteyenler için fırsatlar olduğunu belirterek, “AB zamanımızdakinin aksine küresel bazda insanları beceri ve yeteneklerine göre değerlendirmenin daha doğru olduğuna inanıyoruz. Yeni vasıflı işçi sistemi, mevcut vasıflı işçi vizelerine göre Türkiye’den çok daha fazla kişiye açık” dedi.

Kevin Foster, puan tabanlı göç sisteminin, Birleşik Krallık’taki işletmelere dünyanın dört bir yanından en parlak ve en iyi yetenekleri istihdam etme fırsatı vereceğini söyledi.

Foster, AB’deki zamanlarında olduğu gibi temelde pasaportların nereden verildiğine göre değil, becerileriyle seçilen insanlar ile gerçekten küresel bir temelde çalışmayı umduklarını aktardı.

Puan tabanlı göç sisteminin işverenlerin; İngiliz iş dünyası ve İngiliz ekonomisini daha güçlü ve daha etkili hale getirmek için en parlak ve en iyi küresel yetenek havuzuna erişimini sağlayacağını belirten Foster, bunun doğal olarak gelecek yıllarda Türkiye’den bir dizi insanı karşılayabilecekleri anlamına geldiğini söyledi.

Göç sisteminin, işverenlerin ilk etapta yerli işçilerin işe alınmasına ve eğitilmesine odaklanmasını ve son yıllarda Türkiye’den Birleşik Krallık’ta kabul ettikleri de dahil olmak üzere insanların işe geri dönmesini sağladığına işaret eden Foster “Yeni sistem; çalışanların ilk önceliğinin, göçmenliği buna alternatif olarak görmek yerine, Birleşik Krallık’ta birlikte çalışmak için iyi şartlar ve koşullar sunmasını sağlar” dedi.

Yeni sistemin; Türkiye, Almanya, Fransa, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve dünyanın farklı bölgelerinden gelenlere aynı temelde yaklaşımla güçlü bir adalet mesajı göndereceğini aktaran Foster, “Yeni sistem, insanları becerilerine ve yeteneklerine göre değerlendirecek ve ayrıca süreçleri basitleştirecek. En parlak ve en iyinin gelip beklentilerini Birleşik Krallık’ta gerçekleştirmesi için dünyaya açığız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DEN ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Kevin Foster, Türkiye’den öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve lisansüstü eğitimine devam etmek isteyenler için öğrenci vizesi alma konusundaki zaman sınırını kaldırdıklarını belirterek, “Doktora çalışmaları yapmak isteyenler açısından oldukça sıkı olabilecek bir zaman sınırı vardı. Bu nedenle lisansüstü düzeydeki okumalarda zaman sınırlamalarını kaldırıyoruz. İnsanlar, lisansüstü düzeyde ihtiyaç duydukları sürece öğrenci vizesi alabilecek” diye konuştu.

“İNSANLAR BECERİ VE YETENEKLERİNE GÖRE SEÇİLECEK”

Birleşik Krallık Gelecek Sınırlar ve Göçmenlik Bakanı Foster, yeni göç sistemi ile küresel sisteme yönelik daha fazla hareket ettiklerini ve AB içindeki zamanlarında yapılan anlaşmaların bu yılın sonunda biteceğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“AB’ye katıldığımızdan beri Türkiye’den birçok insanı iş kurmaları için kabul ettik. Küresel bir sisteme geçmemizin doğru olduğunu düşünüyoruz. Birleşik Krallık’ta özellikle teknoloji sektöründe yenilikçi işler kurmak isteyenler için fırsatlar var. AB zamanımızdakinin aksine küresel bazda insanları beceri ve yeteneklerine göre değerlendirmenin doğru olduğuna inanıyoruz. Yeni vasıflı işçi sistemi, mevcut vasıflı işçi vizelerine göre Türkiye’den çok daha fazla kişiye açıktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.