kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.762
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

Nottingham’da bir barın Covid isyanı: Kilise statüsü istediler

Nottingham’da bir barın Covid isyanı: Kilise statüsü istediler
02.12.2020
0
A+
A-

İngiltere’nin Nottingham kentinde bir sahibi, hükümetin uyguladığı ‘salgın tedbirlerinin adaletsizliğine dikkat çekmek istediğini’ söyleyerek işletmesine ‘kilise statüsü’ verilmesi adına başvuru yaptı. Barın sahibi, “Bu kurallarla biraz eğlenmeye karar verdik. Çünkü kurallar benimki gibi işletmeleri hedef alıyor ve bu çok adaletsiz” dedi.

Korona virüsü vakalarının arttığı ve kitlesel karantina uygulamasının yürürlükte olduğu İngiltere’de bir bar sahibi, ‘salgın tedbirlerinin tutarsızlığını göstermek için’ işletmesine ‘kilise statüsü’ verilmesi adına başvuruda bulundu. 400 Rabbits isimli tekila barın sahibi James Aspell, amacının ‘adil olmayan karantina kurallarına’ dikkat çekmek olduğunu söyledi.

‘YASAL BOŞLUKTAN FAYDALANMAK İSTEDİK’

Tedbirlerdeki ‘yasal boşluktan’ faydalanmak istediğini aktaran barın sahibi, “Bu kurallarla biraz eğlenmeye karar verdik. Çünkü kurallar benimki gibi işletmeleri hedef alıyor ve bu çok adaletsiz” ifadelerini kullandı. Aspell, “[Tekila bar olarak] kapılarımızı tekrar açmak aylar sürebilir” dedi.

İNGİLTERE’DE YENİ AŞAMAYA GEÇİLECEK

İngiltere’de, kitlesel karantinanın ve sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından bugün yeni aşamaya geçilecek. Bu kapsamda, 400 Rabbits isimli barın da bulunduğu Nottingham kentinde, üçüncü kademe tedbirleri yürürlüğe girecek. Yeni kurallar çerçevesinde ise üçüncü kademede olan bölgelerde barların yalnızca paket servis yapmasına izin verilirken, ibadethanelerde aynı hanede yaşayan kişilerin bir araya gelmesi serbest olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.