Site icon Londra Gazete

İngiltere’de yeni yardım paketinin detayları belli oldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 31 Ekim’de yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’taki vatandaşlara ve işletmelere, hükümetin Koronavirüs salgını nedeniyle ek mali destek sağlandığını duyurdu.

1 Kasım Pazar günü Başbakan, hükümetin Furlough planı olarak da bilinen Coronavirüs İş Tutma Planı’nın ( CJRS ) Aralık ayına kadar açık kalacağını ve çalışanların çalışmadığı saatlerde mevcut maaşlarının yüzde 80’ini maksimum 2.500 pound’a kadar alacağını söyledi.

Genişletilmiş program kapsamında, işçi tutmanın işverenleri için maliyeti, Pazar günü sona eren mevcut programla karşılaştırıldığında azaltılacak. Bu, uzatılmış izin planı işverenler için Ekim ayına göre daha cömert olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca, İngiltere’de kapanmaya zorlanan iş yerleri, Yerel Kısıtlamalar Destek Hibesi kapsamında ayda 3.000 pound ‘a kadar hibe alacak. Ayrıca Belediyelere yardım yapmaları için 1,1 milyar pound para verilecek.

İŞLETME HİBELERİ

Yerel veya ulusal kısıtlamalar nedeniyle İngiltere’de kapanması gereken işletmeler aşağıdakilerden yararlanmaya uygun olacaktır:

Kimler yardımları almaya hak kazanıyor?

İŞVERENLER

ÇALIŞANLAR

Mevcut CJRS kuralları uyarınca:

HANGİ DESTEKLER SAĞLANIYOR?

 

Exit mobile version