kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
STERLIN
40,6973
BITCOIN
$64.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiltere’de Covid-19 aşısıyla ilgili çalışmaları istihbarat ajanları koruyor

İngiltere’de Covid-19 aşısıyla ilgili çalışmaları istihbarat ajanları koruyor
15.10.2020
0
A+
A-

İngiliz ajanlar Covid-19 aşısıyla ilgili çalışmaları düşman güçlere karşı korumaya çalışıyor.

Covid-19 salgının birçok ülkede yeniden atağa geçtiği bugünlerde hayatın normale dönebilmesi için umutla beklenen aşı çalışmalarına ilgi artıyor. İngiliz istihbaratı İngiltere’nin yürüttüğü çalışmaların korunması adına çabalarını arttırdı.

Covid-19’a karşı kullanılabilir aşıya sahip olmanın küresel bir hedef haline geldiğini belirten İngiliz iç istihbarat teşkilatı MI5’in Genel Direktörü Ken McCallum, aşı çalışmalarına yönelik iki ana tehditle mücadele ettiklerini vurguladı.

Basın mensuplarına bilgi veren McCallum’a göre ilk tehdidin araştırmalar sonucu ortaya çıkan fikri mülkiyet hakkını çalmaya ya da çalışmadaki verilerle oynama yönelik; ikinci tehdit ise çalışmaların bütünlüğü ve güvenliği konusunda şüphe uyandırmak amacını taşıyor.

İngiliz Ulusal Siber Güvenlik Merkezi temmuz ayında Rusya’dan devlet destekli hackerların dünya çapında akademik ve ilaç sanayinde yürütülen Covid-19 aşı ve tedavi araştırmalarını çalma girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos’ta yaptığı açıklamada ülkesinin Covid-19 aşısını tescil eden ilk ülke olduğunu duyurmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 150’den fazla potansiyel aşı için çalışmaları sürerken, bunlardan 42’si insan üzerinde denemeler yürütüyor.

İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nce yürütülen lisansı Astra Zeneca’ya ait aşı için denemeler son aşamada. Londra’daki Imperial College tarafından geliştirilen bir diğer aşı ise henüz denemelerin ilk aşamasında bir aşı adayı.

İngiltere’ye yönelik siber tehditler

İngiltere’nin aşırı sağ terörizminden Çin’in ekonomik casusluğuna kadar çok çeşitli siber casusluk tehdidi altında olduğunu belirten MI5 Genel Direktörü, aşırı sağ terörist tehditlerin İslamcı aşırı tehditler kadar olmasa da son dönemde artışta olduğunun altını çizdi.

Ülkesinin karşı karşıya olduğu devlet destekli diğer tehditlerin ise Rusya, Çin, İran ve giderek ciddileşen ve karmaşıklaşan diğer aktörlerden oluştuğunu kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.