kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
STERLIN
40,3630
BITCOIN
$64.337
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Hastanelerindeki Kovid-19 vaka sayısı bir günde yüzde 25 arttı

Hastanelerindeki Kovid-19 vaka sayısı bir günde yüzde 25 arttı
07.10.2020
0
A+
A-

 

İngiltere’de Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı bir günde yaklaşık yüzde 25 arttı. Pazar günü 478 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu, Haziran’ın başından beri en yüksek rakam. Cumartesi günü hastaneye kaldırılan kişi sayısı 386’ydı.

Pazar günü hastaneye kaldırılanların üçte ikiden fazlasının Kuzey Batı, Kuzey Doğu ve Yorkshire bölgelerinde olduğu bildiriliyor.

Salı günü 14.542 yeni koronavirüs vakası açıklandı. Koronavirüs vaka sayısı iki hafta içerisinde üçe katlandı.

İskoçya ve Kuzey İrlanda da dahil olmak üzere İngiltere’nin pek çok yerinde virüsün yayılımının önüne geçilebilmesi için ek önlemler getirilmişti.

Önlemler bölgeden bölgeye değişse de bunlar arasında hane halkı dışındaki kişilerle görüşülmemesi, okul ve iş gibi gerekli haller dışında toplu taşıma kullanılmaması ve amatör ile profesyonel spor etkinliklerine katılınmaması gibi önlemler yer alıyor.

Ancak İngiltere’deki Bilimsel Danışma Kurulu üyesi Profesör John Edmunds salgını kontrol altına almak için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

BBC’ye yaptığı açıklamada, İngiltere’nin kuzeyindeki yerel kısıtlamaların çok etkili olmadığını söyleyen Edmunds, “hükümetin hafif önlemlerinin kaçınılmaz olanı geciktirdiğini” kaydetti.

Edmunds, “Bir noktada hastaneler gerçekten dolmaya başladığında çok sıkı önlemler getirmek zorunda kalacağız” dedi ve ekledi:

“Açıkçası, daha akıllıcası onları şimdi getirmek olur.”

Hükümet üç seviyeli plan üzerinde çalışıyor

Hükümetin üç seviyeden oluşan bir plan hazırlığında olduğu anlaşılıyor. Bu sistemde, 100.000 kişiye düşen vaka sayısına göre yerel bölgelerdeki önlemler belirlenecek.

Birinci seviyeye göre, 100.000 kişiye düşen vaka sayısı 100’ün altındaysa altıdan fazla kişinin bir araya gelememesi gibi ülke çapında geçerli olan önlemler uygulanacak.

İkinci seviye, 100.000 kişiye düşen vaka sayısının 100’ü aştığı yerlerde uygulanacak. Bu önlemler, şu an ülkenin kuzeyinde uygulanan önlemlerle benzer olacak.

Üçüncü seviye ise vaka sayısının ilk iki önlem seviyesi ile kontrol altına alınamadığı yerlerde geçerli olacak. Bu bölgelere karantina getirilebilecek ancak okullar ve süpermarketler gibi hayati ihtiyaçları satan iş yerleri karantinadan hariç tutulacak.

İngiltere’nin kuzeyinde vaka sayıları özellikle keskin bir artış gösteriyor.

Leeds, Liverpool, Newcastle ve Manchester gibi kuzey şehirlerinin belediye başkanları Sağlık Bakanlığı’na yazdıkları bir mektupta, şu ankinden daha detaylı bir yöntem gerektiğini kaydetti.

Belediye ve Emniyet Teşkilatı’na daha fazla yetki verilmesi istenen mektupta, bu kurumların “yerel bilgiye dayanarak” artan vaka sayılarına müdahale edebileceği belirtildi.

 

 

 

Kaynak: BBC Turkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.