kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
STERLIN
40,9439
BITCOIN
$70.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Peşmerge’yi desteklemeye devam edeceğiz, Seni de yakalayacağız!

İngiltere Başbakan’ı David Cameron, David Haines’i infaz eden İşid militanını yakalayacakları güvencesi verirken, Irak Kürt bölgesine desteklerini sürdüreceklerini de duyurdu.

Peşmerge’yi desteklemeye devam edeceğiz, Seni de yakalayacağız!
14.09.2014
0
A+
A-
İngiltere Başbakan'ı Cameron, vatandaşını infaz eden İşid militanını yakalayacaklarını ve Irak Kürt bölgesine desteklerini sürdüreceklerini duyurdu.

İngiltere Başbakan’ı Cameron, vatandaşını infaz eden İşid militanını yakalayacaklarını ve Irak Kürt bölgesine desteklerini sürdüreceklerini duyurdu.

Daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff’u kafasını keserek infaz eden Işid bu kez de İskoç yardım görevlisi David Haines’i öldürdü. Geçen yıl Mart ayında Suriye’de bir Fransız yardım kuruluşu için çalışırken kaçırılan Haines, yayınlanan görüntülerde infazından önce David Cameron’u suçluyor.

Başbakan’ı Işid’e karşı oluşturulan koalisyona destek vermekle suçlayan 44 yaşındaki kurban, “Daha önce selefin Tony Blair’in yaptığı gibi Amerika’ya ‘Hayır’ diyemeyen başbakanlarımız arasında yerini aldın. Parlamentomuzun aldığı bencil kararların bedelini maalesef sonunda ödeyen bir İngiliz halkı oluyoruz” dedi.

İnfaz eylemini yine İngiliz aksanıyla konuşan ve İngiliz basınında ‘Jihadits John’ olarak adlandırılan militanın gerçekleştirdiği sanılıyor. Cameron’un Peşmerge’yi İşid’e  karşı silahlandırma vaadinin bedelini ödeyeceği tehdidinde bulunan militan, infaz ettiği Haines’in İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde on yıl görev yaptığını ileri sürdü.

Videoda  David Haines’in infazının ardından ise Alan Henning isimli bir İngiliz vatandaşının bir sonra infaz edilecek kişi olduğu duyuruldu.

İŞİD’E KARŞI MÜCADELEYE DEVAM
Görüntülerin yayınlanmasının ardından Cobra isimli acil kabine toplantısına başkanlık eden Başbakan David Cameron, toplantının ardından sert mesajlar verdi. “Ülkemizin güvenliği için yapılması gereken herşeyi yapacağız” diyen Cameron,  ‘kahraman’ olarak nitelendirdiği Haines’în katillerini yakalayacaklarını ileri sürdü.

İşid için ‘Onlar Müslüman değil, canavar’ ifadesini kullanan İngiliz Başbakan, bölgenin bütün kesimlerini kapsamasına özen gösterecekleri Irak Hükümeti ile işbirliğini sürdüreceklerini ve Kürdistan bölge hükümetine mühimmat ve eğitim desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.