kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.898
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiltere’de hükümete göre sınıflarda virüsün yayılma riski az

İngiltere’de hükümete göre sınıflarda virüsün yayılma riski az
11.08.2020
0
A+
A-

Koronavirüs salgınıyla sekteye uğrayan eğitime nasıl devam edileceği tüm dünyanın gündeminde. İngiltere’de hükümet son araştırmalara dayanarak riskin düşük olduğunu savunurken okul yöneticileri yeterince yönlendirme yapılmamasından şikayetçi.

İngiltere Eğitim Bakanı Gavin Williamson, hükümetin okulların açılmasını hızlandırma planının, dersliklerde koronavirüsün yayılma riskinin düşük olduğunu gösteren araştırmalara dayandığını açıkladı.

Williamson’ın atıf yaptığı araştırmanın, Halk Sağlığı İngiltere (Public Health England) tarafından açıklanması beklenen, 100 okulda 20 bin çocuk ve öğretmenin izlenmesiyle gerçekleştirilen çalışma olduğu sanılıyor.

Williamson açıklamasında, öğrenci velilerinin çocuklarını okula göndermek konusunda gittikçe daha çok güven hissettiklerini de ekledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da okulların açılmasının hükümet açısından ulusal bir öncelik olarak görüldüğünü açıklamıştı.

Okul ve Kolej Yöneticileri Derneği ise hükümetten gelen yönlendirmelerin yeterince açık olmadığından şikayetçi. Okulların koronavirüs vakalarında artış yaşanması durumunda kendi acil durum planlarını yapmak durumunda kalacağını belirten derneğe göre, öğrencilerin bir hafta okula gelip bir hafta evde kaldıkları bir yöntem tercih edilebilir.

Royal College Üniversitesi’nden Pediatri ve Çocuk Sağlığı profesörü ve İngiltere’de hükümetin bilimsel tavsiye grubu (Sage) üyesi Prof. Russell Viner ise öğrencilerin gruplara bölünerek dersliklere farklı zamanlarda geldiği rota sisteminin “risk düzeyinde sınırlı etkisi olduğunu” savundu.

BBC Radio 4’te Today programında konuşan Prof. Viner, salgın önlemlerinin gevşetilmesi açısından bakıldığında okulların açılmasının “atılabilecek en az riskli adımlardan biri” olduğunu söyledi.

BBC Breakfast programına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Helen Whately de “Önceliğimiz tüm çocukların sonbaharda okullara dönmesini sağlamak” dedi.

Yerel karantina önlemleri uygulandığı durumda bile hükümetin okulları açık tutma niyetinde olduğunu söyleyen Whately, semptom gösteren çalışanların ve çocukların “derhal test yaptırmaya erişimlerinin olacağını” ekledi.

İngiltere’de öğrencilerin çoğunluğunun gelecek ay ders başı yapması planlanıyor. Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya için farklı planlar uygulanacak.

Birleşik Krallık genelinde okullar 20 Mart’ta kapatılmıştı. 1 Haziran’dan itibaren belirli seviyelerde kısmi olarak okullarda faaliyet başlasa da Eylül ayında okulların ne kapsamda ve hangi şartlarda eğitime devam edeceği netleşmemişti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.