kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
STERLIN
40,6999
BITCOIN
$64.111
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Hükümetin baş bilim danışmanı: İngiltere’de sonucun iyi olmadığı açık

Hükümetin baş bilim danışmanı: İngiltere’de sonucun iyi olmadığı açık
17.07.2020
0
A+
A-

İngiltere’de hükümetin baş bilim danışmanı, ülkede koronavirüs salgınıyla ilgili sonucun “iyi olmadığını” ifade etti.

Avam Kamarası’nın Bilim ve Teknoloji Komisyonu’nda İngiltere’nin koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemlere dair değerlendirme yapmak üzere görüşleri sorulan Patrick Vallance, İngiltere’nin bu bakımdan “dünyada en fazla takdir edilen” ülke olmadığını söyledi.

Ülkelerin salgına karşı aldığı önlemlerin ne kadar iyi olduğunu belirleyen “birçok faktör” olduğunu belirten Vallance, “İngiltere’de sonucun iyi olmadığı açık, bu konunun net olduğunu düşünüyorum” dedi.

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, İngiltere 293 bini aşkın vaka sayısı ile dünyada 9. sırada, 45 bini aşkın can kaybı ile de ABD ve Brezilya’nın ardından 3. sırada yer alıyor.

Salgının ilk dönemlerinde daha fazla test yapılması gerektiğini belirten Vallance, “İlk dönemlerde daha büyük test kapasitesi olması kesinlikle tercih edilirdi” dedi.

Sorunun sadece test olmadığını söyleyen danışman, yetkililerin gerekli bilgilere sahip olmasının önemini vurgulayarak “hastanelerdeki hastalarla ilgili, hastaneye yatış oranı gibi konularda temel bilgi akışı olmalı” dedi.

Yaşlıların kaldığı bakımevlerinde personelin düzenli teste tabi tutulması konusunda hükümetin geç kaldığı yönündeki eleştirilere dair Vallance, bakımevlerinin koronavirüs salgınından korunması yönünde Şubat ayında hükümete tavsiyede bulunduklarını, ancak düzenli test konusunda tavsiyede bulunup bulunmadıklarını hatırlamadığını belirtti.

Bilim kurulu danışmanlarının hükümete, salgına karşı kısıtlamaları “bir an önce”, 16 veya 18 Mart’ta uygulaması yönünde tavsiyede bulunduklarını ifade etti.

İngiltere’de hükümet salgının yayılmasını önlemek amacıyla 23 Mart’ta sokağa çıkma kısıtlamalarını uygulamaya koymuştu.

Hükümetinin eski bilim danışmanı Prof. Neil Ferguson da Komisyon’a geçen hafta verdiği ifadede, “Kısıtlamalar bir hafta önce başlasaydı, ölü sayısı yarı yarıya azalırdı” demişti.

Vallance, verilerin zamanında ellerine ulaşmaması ile ilgili sorunlardan kaynaklı olarak, Mart ayı ortalarında bilim insanlarının, “salgının sanıldığından daha fazla ilerlediğini” fark ettiklerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.