kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
STERLIN
40,7448
BITCOIN
$64.607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Edmonton’ta ‘Black Lives Matter’ eylemi gerçekleşti

Edmonton’ta ‘Black Lives Matter’ eylemi gerçekleşti
29.06.2020
0
A+
A-

‘Black Lives Matter’ ve ırkçılığa karşı tepki amacıyla 27 Haziran Cumartesi öğlen saatlerinde, Edmonton Green bölgesinde yaşayan toplum üyeleri tarafından eylem düzenlendi.

Eylemciler ırkçılığa karşı dikkat çekerek, İngiliz Parlamentosuna sunulacak olan imza kampanyası için destek çağrısında bulundu.

Gerçekleşen eylemde, Enfield Belediyesi Topluluk Güvenliği ve Uyum Kabine Üyesi Nneka Keazor, Enfield Belediyesi Genç Başkan Yardımcısı Christevie Ngom, Enfield meclis üyesi Ergin Erbil, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve toplum üyeleri katıldı. 

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, Enfield Belediyesi Topluluk Güvenliği ve Uyum Kabine Üyesi Nneka Keazor açılış konuşmasını yaparak ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadelenin önemini vurguladı.

SESİNİZİ DUYURACAĞIZ

Keazor konuşmasında ‘Black Lives Matter’ kampanyasına destek olan ve Edmonton bölgesinde böylesi bir eylemi düzenleyen herkese teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı:

“Artık bir sonraki adımı atmalıyız, yasa değişikliği için parlamentoya gitmemiz gerekiyor. Ama aynı zamanda Enfield sivil merkezine de gelip bu değişikliklerin yerel olarak başlamasını talep etmelisiniz. Bunu başarmak için birlikte çalışmamız gerekiyor. Enfield toplumu olarak herkesi daha ciddi olmaya ve yerel politikaya katılmaya teşvik etmeliyiz. Bize katılmak için bizi ziyaret edin, size koçluk yapacağız ve rehberlik edeceğiz, böylesiyle sesinizi duyurmak için hep birlikte adım atacağız.”

IRKÇILIĞA KARŞI TEK YUMRUK 

Keazor’un ardından söz alan Enfield Belediyesi Genç Başkan Yardımcısı Christevie Ngom, duyarlılık yaratmak ve ırkçılığı karşı mücadele etmek için imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Ngom şöyle konuştu:”Bir fark yaratıyoruz, bir etki yaratmaya çalışıyoruz. Kimse bize bir fark veya değişiklik yapamayacağımızı söyleyemez. Hepimiz bu imza dilekçesini imzalayalım ve bu kampanyaya destek olalım. 2020’de bir fark yaratın, Enfield bölgesi tarihin yanlış tarafından olamaz, bu yıl tarih yazacağız. Bu nedenle, hep birlikte fark yaratıp tarih yazmak için siz bir birey olarak ne yapacaksınız? Irkçılık, toplumumuzun pek çok yerinde kök salmıştır, ırkçılığı karşı tek yumruk olmalıyız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.