kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
STERLIN
40,4829
BITCOIN
$63.068
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere kripto para kartları çıkaran şirketin faaliyetini durdurdu

İngiltere kripto para kartları çıkaran şirketin faaliyetini durdurdu
26.06.2020
0
A+
A-

İngiltere Mali Tutum Otoritesi (FCA), Visa için kripto debit kartı çıkaran Wirecard’ın yan kuruluşu olan Wirecard Card Solutions (WCS) faaliyetlerini durdurdu.

FCA tarafından bugün yapılan açıklamada, WCS’nin regüle edilmiş herhangi bir faaliyet yürütmesine artık izin verilmediği ve kurumun herhangi bir varlık veya fonla işlem yapmaması gerektiği bildirildi.

FCA’nın açıklamasında şöyle denildi:

“Almanya’da Wirecard ile yakından bağlantılı şirketler hakkında devam eden olaylar bulunmaktadır. Wirecard’ın ana şirketi Almanya merkezli Wirecard AG şu anda güvenlik güçlerinin hedefinde ve iflasla ilgili bir soruşturmadan geçmektedir”

“Müşteri fonlarını korumak adına durdurduk”

Regülasyon kurumu, Wirecard’ın İngiltere şubesiyle ve diğer otoritelerle de, müşterilerin korunması adına atılacak adımlar konusunda birkaç gündür yakın temasta olduklarını belirtti ve “Müşterileri koruma adına adımlar atmaya devam ediyoruz. 26 Haziran tarihi itibariyle firmanın tüm regüle edilmiş aktivitelerini, müşteri fonlarını korumak adına durdurduk. Bu da müşterilerin fonlarına erişilemeyeceği anlamına geliyor” açıklamasını yaptı.

WCS, Crypto.com ve TenX gibi şirketler için Visa kripto banka kartları düzenliyor. Wirecard’ın bir diğer yan kuruluşu Wirecard Singapore da kripto kartları çıkarıyor. Singapur’un regülasyon makamları ise henüz harekete geçmedi.

Ne olmuştu

Wirecard’la ilgili olaylar geçen hafta, şirket denetçisi olan EY’nin firma hesaplarında 2.1 milyar doları karşılayacak nakit bulunmadığını belirtmesi üzerine başlamıştı. Wirecard’dan yapılan açıklamada ise üçüncü tarafların denetçileri kandırmak için sahte hesaplar ortaya üretmiş olabileceği ifade edilmişti.

Olayın ardından Wirecard’ın hisseleri de büyük değer kaybetmiş, 104 avrodan işlem gördüğü 17 Haziran’ın ardından yüzde 98 düşerek 1.87 dolara gerilemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.