kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
STERLIN
41,0673
BITCOIN
$70.857
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’de ses getiren sporda çocuk istismarı araştırması

İngiltere’de ses getiren sporda çocuk istismarı araştırması

İngiltere’de yapılan bir araştırma, sporda çocuk istismarının tehlikeli boyutlarda olabileceğini ortay koydu.

Yapılan bağımsız bir araştırmaya göre spor, çocuk istismarı failleri için bir kılıf haline gelebiliyor. İngiltere’deki Truth Project (Doğruluk Projesi) kurumu tarafından yapılan araştırmalar, daha önce de bu alanlarda ses getirmişti.

The Guardian’da yer alan araştırmada spor antrenör ve hocalarının, çocukların savunmasızlıklarını kullanarak istismar edebildiklerini saptadı.

HABER DEVAM EDİYOR

Cinsel istismardan sağ olarak kurtulan 3 bin 939 kişi, kendi istekleriyle bu araştırmanın bir parçası oldular. Haziran 2016 ile Mart 2020 tarihlerini kapsayan araştırmada, 64 olayın spor yapılan bir alanda gerçekleşen çocuk istismarı olduğunu söyledi. Bu 64 olaydan 58’inde, antrenör veya bir spor çalışanının cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Çalışmaya katılanlar, istismarda bulunanların erkek olduklarını belirtirken yaşanan 64 vakadan 39’unun bir spor kulübünde gerçekleştiğini ortaya koydu.

Bu, Truth Project’in çocuk istismarına odaklanarak yaptığını araştırmalardan dördüncüsü. Kurum daha önce dini alanlarda, bakım evlerinde ve nezaret ortamında yapılan çocuk istismarına dair araştırmalar yayınlamıştı. Kurumdan yapılan açıklamada, daha önce istismara uğramış çocukların verdikleri ifadelerden yola çıkarak sürecin tahmin edilenden çok daha kökleşmiş olduğu vurgulandı. Özellikle jimnastik ve yüzme sporlarının gerektirdiği temas sebebiyle istismara daha açık olduğu da bir diğer ayrıntı.

“HEPSİ ŞAKAYMIŞ GİBİ YAPILIYORDU”

Kurtulanlardan birinin verdiği demece göre, “Spor nedeniyle kamplara veya organizasyonlara gidiyorduk. Şakaymış gibi duşta çıplakken fotoğraflarımız çekiliyordu. Hepsi şakaymış gibi yapılıyordu” diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Bir başka kurtulan kişinin açıklamasında, “Düşündüğünüz gibi bir anda radikal bir hal almıyor. Tacizci süreci adım adım inşa ediyor. Önce spor sırasındaki temasla başlıyor. Size spordan bir şeyler öğretiyormuş gibi. Ardından zaman içinde cinsel tabirler kullanıyor ve hatta pornografik görselli mesajlar atabiliyor. Ancak yaşınız sebebiyle uzun süre durumu idrak edemeyebiliyorsunuz” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Araştırmada yer alan Dr. Sophia King, çocukların bu süreçlerde yalnız kaldıklarını ve yaşananları anlatmaktan utandıklarını belirtiyor. Birçokları da anlatacaklarına inanılmamasından endişe ediyor.

Çalışmanın tamamı henüz açıklanmadı. Daha büyük bir örnek grup ile araştırmanın açıklanması ve gerekirse bu sürece dair düzenlemeler getirilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.