Site icon Londra Gazete

İngiliz hükümeti yoksul çocuklara gıda yardımı konusunda geri adım attı

Marcus Rashford

İngiltere’de Manchester United takımında oynayan futbolcu Marcus Rashford’ın başlattığı kampanyanın ardından hükümet, yoksul çocuklara bir öğün ücretsiz yemek ödeneğini yaz tatili boyunca da devam ettirme kararı aldı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, aileleri sosyal yardım alan çocuklara okullarda bedava öğle yemeğinin karşılığı olan tutarın kupon olarak yaz tatilinde de ödeneceği bildirildi.

İngiltere’de sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına okulların açık olduğu dönemlerde bedava öğle yemeği veriliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle okullar kapalı olsa da bu yemeğin karşılığı olan gıda kuponları ailelere süpermarketlerde kullanmaları için gönderiliyor.

Ancak hükümet 6 haftalık yaz tatili sürecinde bu yardımın durdurulacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine, 22 yaşındaki futbolcu Marcus Rashford, “Açlığın ne demek olduğunu biliyorum” diyerek kendi çocukluğundan örnek içeren ve “savunmasız insanların korunması” çağrısı yapan bir mektup yazıp milletvekillerine gönderdi ve hükümete kararını geri alması çağrısı yaptı.

Rashford’un çağrısı Muhafazakar Parti’den olanlar da dahil olmak üzere birçok milletvekili tarafından desteklendi.

Başbakan Boris Johnson, Rashford’ın “yoksullukla ilgili tartışmaya yaptığı katkıyı” memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Yardımı sürdürme konusunda hükümetten yapılan açıklama üzerine Twitter’da bir mesaj paylaşan Rashford, “Ne diyeceğimi bilmiyorum. Birlikte hareket ettiğimizde neler başarabileceğimize bakın, 2020’nin İngilteresi BU” diye yazdı.

Exit mobile version