kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3372
EURO
35,1022
STERLIN
41,1097
BITCOIN
$64.485
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

İngiliz hükümeti yoksul çocuklara gıda yardımı konusunda geri adım attı

İngiliz hükümeti yoksul çocuklara gıda yardımı konusunda geri adım attı
16.06.2020
0
A+
A-
Marcus Rashford

İngiltere’de Manchester United takımında oynayan futbolcu Marcus Rashford’ın başlattığı kampanyanın ardından hükümet, yoksul çocuklara bir öğün ücretsiz yemek ödeneğini yaz tatili boyunca da devam ettirme kararı aldı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, aileleri sosyal yardım alan çocuklara okullarda bedava öğle yemeğinin karşılığı olan tutarın kupon olarak yaz tatilinde de ödeneceği bildirildi.

İngiltere’de sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına okulların açık olduğu dönemlerde bedava öğle yemeği veriliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle okullar kapalı olsa da bu yemeğin karşılığı olan gıda kuponları ailelere süpermarketlerde kullanmaları için gönderiliyor.

Ancak hükümet 6 haftalık yaz tatili sürecinde bu yardımın durdurulacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine, 22 yaşındaki futbolcu Marcus Rashford, “Açlığın ne demek olduğunu biliyorum” diyerek kendi çocukluğundan örnek içeren ve “savunmasız insanların korunması” çağrısı yapan bir mektup yazıp milletvekillerine gönderdi ve hükümete kararını geri alması çağrısı yaptı.

Rashford’un çağrısı Muhafazakar Parti’den olanlar da dahil olmak üzere birçok milletvekili tarafından desteklendi.

Başbakan Boris Johnson, Rashford’ın “yoksullukla ilgili tartışmaya yaptığı katkıyı” memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Yardımı sürdürme konusunda hükümetten yapılan açıklama üzerine Twitter’da bir mesaj paylaşan Rashford, “Ne diyeceğimi bilmiyorum. Birlikte hareket ettiğimizde neler başarabileceğimize bakın, 2020’nin İngilteresi BU” diye yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.