kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
STERLIN
41,0226
BITCOIN
$70.474
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da dikili Churcill heykeli koruma altına alındı

Londra’da dikili Churcill heykeli koruma altına alındı
12.06.2020
0
A+
A-

Irkçılık karşıtı göstericilerin kaidesine “bir ırkçıydı” yazdığı İngiltere’nin eski Başbakanı Winston Churchill’in heykeli, yeni protestolar öncesinde korumaya alındı.

Churchill’in Londra’daki Parlamento Meydanı’nda bulunan heykelinin etrafına iskele kuruldu. Akşam saatlerinde heykelin bulunduğu alana gelen işçiler, demir iskeleyi yaklaşık 2 saatte tamamladı.

Londra Belediyesinden yapılan açıklamada, “Parlamento Meydanı’ndaki Winston Churchill heykeli, korunması için geçici olarak kapatılıyor. Protestoların büyük bir çoğunluğu barışçıldı, ancak verilen zararladan sonra bu karara varıldı.” denildi.

Hafta sonu ırkçılık karşıtlarının yeni gösteriler düzenlemesi bekleniyor.

Geçen hafta yapılan gösteriler sırasında eski Başbakan’ın heykelinin kaidesindeki isminin üstü çizilmiş ve “bir ırkçıydı” yazılmıştı.

Ayrıca köle taciri Edward Colston’ın Bristol kentinde bulunan heykeli, iple devrilerek nehre atılmış, başka bir köle taciri ve sahibi Robert Milligan’ın Londra’da bulunan heykeli de başlatılan imza kampanyasının başarılı olmasıyla sökülmüştü.

CHURCHILL’İN IRKÇI İFADELERİ

Beyaz ırkın daha üstün olduğunu savunan Churchill, Hintliler için “Hayvan gibi bir dine sahip, hayvan gibi bir halk” demişti.

Winston Churchill, “gelişmemiş ırk” olarak tanımladığı Kürtler ve Afganlar için de “Gaz kullanımı hakkındaki bu alçak gönüllülüğü anlayamıyorum. Medeni olmayan kabilelere karşı zehirli gaz kullanmayı güçlü bir şekilde destekliyorum.” ifadesini kullanmıştı.

1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı askerlerine karşı da hardal gazı kullanılmasını isteyen Churchill’in, 1943’te Bengal’de 3 ile10 milyon arasında kişinin ölmesine neden olan kıtlıkta da sorumluluğu bulunduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.