kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.920
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiltere’de iktidar partisinin bazı milletvekillerinden ‘2 metre kuralı kaldırılsın’ çağrısı

İngiltere’de iktidar partisinin bazı milletvekillerinden ‘2 metre kuralı kaldırılsın’ çağrısı
11.06.2020
0
A+
A-

İngiltere metrolarında 'Lütfen mesafenizi koruyun' yazılı panolar yer alıyor

Metrolarda ‘Lütfen mesafenizi koruyun’ yazılı panolar yer alıyor

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti’den bazı milletvekilleri, hükümete koronavirüs salgınında sosyal mesafe için konulan iki metre kuralının kaldırma çağrısında bulundu.

Muhafazakar Partili iki eski bakan ise ekonominin bir an önce toparlanabilmesi için Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyesine uygun olarak Fransa, Danimarka ve Singapur ve Hong Kong’da olduğu gibi mesafenin bir metreye indirilmesi gerektiğini söyledi.

Hükümet, bilim insanlarının tavsiyesine uygun olarak kuralları sürekli güncelleyeceğini söylüyor. Ülkede Cumartesi gününden itibaren bekar yetişkinlerin birbirlerinin evinde kalabilmelerine izin verilmişti.

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre bugün itibarıyla İngiltere’de kayıtlara geçen vaka sayısı 290 bin ölü sayısı da 41 binin üzerinde. İngiltere, ölü sayısında ABD’den sonra ikinci sırada yer alıyor.

‘Restoran ve barlar ayakta kalamaz’

Muhafazakar Parti’nin önde gelen milletvekilleri özellikle restoran, kafe ve pub’ların iki metre kuralıyla ayakta kalamayacağını savunuyor.

Partinin eski liderlerinden Iain Duncan Smith, “Hükümetin ana önceliği, toparlanma sürecini hızlandırmak için mesafeyi bir metreye düşürmektir” derken, eski bakanlardan Damien Green, “Şimdiye kadar bir metre kuralının uygulandığı ülkelerde bunun yıkıcı bir etki yaptığını görmedik” diye konuştu.

İngiltere’de restoran, kafe, pub ve barlar, Mart ayından beri kapalı. Restoranlar sadece paket servisi verebiliyor.

Hükümetin 11 Mayıs’taki açıklamasında, bu işletmelerin Covid-19’un yayılmasını önlemeye yönelik bir dizi kuralı yerine getirmesi halinde “4 Temmuz’dan erken olmamak koşuluyla” yeniden açılabileceği” belirtilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.