kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
STERLIN
40,9439
BITCOIN
$70.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Finans sektöründe taciz vakaları arttı

Finans sektöründe taciz vakaları arttı
02.06.2020
0
A+
A-

Korona virüs nedeniyle evde görev yapan finans sektörü çalışanları arasında taciz vakaları arttı. Uzmanlar gözetim yazılımlarının bu süreçte farklı bir önem kazandığını belirtiyor.

Londra’da finans şirketlerinin başındaki isimler korona virüs salgını nedeniyle binlerce finans çalışanının evden çalışmaya başlamasından bu yana cinsiyetçi, ırkçı ve yasadışı davranışlarda önemli bir artış gözlemlediler.

Bankaların, fonların, özel sermaye şirketlerinin ve borsa şirketlerinin çalışan davranışlarını izlenmesinde yardımcı olan araştırma şirketleri Financial News’e verdiği demeçte, firmaların uzaktan çalışan personelleri arasındaki usulsüzlüklerde artış gözlemlediklerini belirtiyorlar.

Evde çalışmayla birlikte taciz oranları arttı

Evde çalışma uygulamalarıyla birlikte Londra’nın dört bir yanına dağılan finans çalışanları arasında uygunsuz davranış raporlarında artış gözlemlendi. Bunun sebebinin uygunsuz davranışları izlemekle görevli sistemlerde çalışanların şehrin farklı bölgelerine dağılmasıyla boşluklar oluşması olarak belirtiliyor.

Softbank tarafından desteklenen davranışsal analiz firması Behavox evde çalışma modelinin başladığı mart ayından itibaren tehlikeli davranışlarda %18’lik bir artış belirlediklerini açıkladı. Behavox’un CEO’su Erkin Adylov verilere ilişkin, “Yatak odalarında ya da evlerindeki ofislerinde rahatça oturuyor ve fark edilmeden meslektaşlarıyla sohbet ediyor olabilirler. Bu durum çalışanları ofis ortamında görülmeyen cinsiyetçi, ırkçı ve ayrımcı bir dil kullanmalarına veya bu tür arkadaşlık ağlarının teşvik edilmesine neden olabilir” ifadelerinde bulundu.

Çalışan denetleme teknolojileri önem kazandı

Finansal hizmetler endüstrisi dünyanın en sıkı düzenlenen sektör olmasının dışında uzun zamandır çalışanların telefon görüşmelerini, mesajlarını, ticari faaliyetlerini ve genel davranışlarını izlemek amacıyla gözetim yazılımları kullanıyor. Çalışanların birbirleriyle arasındaki mesafenin artmasıyla bu tip teknolojiler ayrı bir önem kazanıyor.

Finans sektöründe 55 müşterisi bulunan bir veri analitiği firması olan SteelEye’ın Yönetim Kurulu Başkanı Matt Smith’e göre, gözetim yazılımını kullanan firmaların çalışanlarında evden çalışma dönemiyle birlikte “taciz olarak kabul edilebilen dilde” veya “profesyonel bir ortam için tamamen uygunsuz” davranışlarda bir artış gördüklerini söyledi.

Smith ayrıca şirket içi uygunsuz anlaşmalarda ve piyasayı suiistimallerinde ciddi bir artış gördüklerini ifade etti.

Evde kalma psikolojisi çalışanları kötü yönde etkiliyor

Adı gizli kalmak koşuluyla konuşan üçüncü bir gözetim yazılım sağlayıcısının CEO’su, salgının hüküm sürdüğü haftalar içinde “Kovid-19 salgınının neden olduğu evde kalma psikolojik etkisinin artık yürürlüğe girmeye başladığını” ve “uzun süreli ev çalışmasının stresinin insanlarda en kötüsüne yol açabileceğini” ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.