İngiltere’de yapılan bir araştırma, salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamalar kapsamında okulların kapatılmasının ardından, zengin ailelerin çocuklarının eğitim faaliyetlerine ayırdıkları sürenin yoksul ailelerden daha fazla olduğunu ortaya koydu.
Mali Araştırmalar Enstitüsü’nün (Institute of Fiscal Studies) 4000 aileyle yaptığı araştırma sonucunda, en üst gelir dilimindeki ailelerin çocuklarının günde 6 saati eğitimle geçirdiğini, en yoksul ailelerde ise bu sürenin 4,5 saat olduğu görüldü.
Gelir seviyesinden bağımsız olarak aileler genelde çocuklarının evde eğitimine destek vermekte zorlandıklarını belirtti.
Zengin ailesi olan ve devlet okullarına giden ortaokul seviyesindeki öğrencilerin yüzde 64’ü eğitim konusunda aktif yardım alırken, bu oranın yoksul ailelerde yzüde 47 olduğu görüldü.
Araştırma, yoksul ailelerde eğitim kaynakları ve ebeveyn desteğinin yanı sıra çocukların kendine ait çalışma alanına sahip olma olasılığının daha az olduğu sonucuna vardı.
Okullar açıldığında çocukları gönderme eğiliminin ise yoksul ailelerde yüzde 29, zengin ailelerde yüzde 55 olduğu görüldü.
Araştırmacılar, farklı gelir gruplarından öğrenciler arasındaki başarı seviyesi uçurumunun okulların kapalı olması nedeniyle büyüyeceği uyarısında bulunuyor.
İngiltere’de hükümet, salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaların gevşetilmesi kapsamında, gelişmelere ve bilim kurulu tavsiyelerine bağlı olarak ilkokullarda bazı sınıfların 1 Haziranda kademeli olarak eğitime başlayabileceğini açıklamıştı.
Sendikalar ise eğitim personelinin ve öğrencilerin güvenliğinin tümüyle sağlandığından emin olmadan okulların açılmasına karşı çıkıyor.