kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5454
EURO
34,8282
STERLIN
40,5132
BITCOIN
$64.960
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

“Rusya, İngiltere’de para karşılığı ‘çıkar ağı’ kurdu”

“Rusya, İngiltere’de para karşılığı ‘çıkar ağı’ kurdu”
10.03.2020
0
A+
A-

Rusya’nın İngiltere’de aralarında siyasetçilerin ve eski istihbaratçıların da yer aldığı bazı İngilizlere kendi çıkarlarına hizmet etmeleri için dolgun ücretler verdiğini iddia edildi.

The Guardian gazetesinin, yatırımcı Bill Browder’ın İngiliz parlamentosuna verdiği gizli ifadelere dayandırdığı haberine göre, Rus devleti, “dolgun ücret” verdiği siyasetçiler, eski istihbarat görevlileri, eski diplomatlar ve halkla ilişkiler firmaları aracılığıyla İngiltere’de “çıkar ağı” kurdu.

Rus yönetiminin bu ağı kullanarak kurdurduğu şirketler sayesinde devlet bütçesinden çalınan milyarlarca sterlini “akladığı”, ağ içinde yer alan bazı kişilerin de buna bilinçsizce alet olduğu öne sürüldü.

Rusya’nın bu nüfuz ağını, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in muhaliflerine saldırmak ve İngiltere’deki Rus propaganda ve dezenformasyon kampanyasını güçlendirmek için de kullandığı iddia edildi.

Komisyon raporu yayımlanmadı

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasının İngiltere’de Rus nüfuzunu araştıran İstihbarat ve Güvenlik Komisyonunun Browder’ın ifadelerini de içeren raporunu, kasım ayında tamamlanmıştı.

Ancak iki yıllık çalışmayla hazırlanan rapor, Boris Johnson hükümeti tarafından rafa kaldırılmıştı.

Rusya’da bir dönem en büyük yabancı yatırımcı konumundaki Hermitage Capital Management’ın sahibi olan Browder, 2005 yılında bu ülkeden sınır dışı edilmişti.

Rusya, Browder hakkında vergi kaçakçılığı ve kasıtlı iflas suçlamasıyla uluslararası yakalama emri çıkarmıştı.

Başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerde Rusya’ya karşı yaptırım uygulanması için kampanya yürüten Browder’ın avukatı Sergei Magnitsky, 2009’da Rusya’da gözaltındayken hayatını kaybetmişti.

ABD’de 2012’de olaylara karışan yetkililere yönelik çıkarılan yaptırımlara “Magnitsky Yasası” adı verilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.