kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
STERLIN
41,0359
BITCOIN
$70.738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Başbakanlık konutundan cezaevine

İngiltere Başbakanlık Konutu’nun İletişim Direktörlüğü de yapan Andy Coulson, telekulak skandalından dolayı 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başbakanlık konutundan cezaevine
04.07.2014
0
A+
A-
Başbakan David Cameron geçen hafta Andy Coulson'ı işe aldığı için parlamentoda özür dilemişti.

Başbakan David Cameron geçen hafta Andy Coulson’ı işe aldığı için parlamentoda özür dilemişti.

2010-2011 yılları arasında İngiltere Başbakanlık Ofisinin İletişi Direktörü olarak çalışan  Andy Coulson 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kapatılan News of the World gazetesinin editörlüğünü yaptığı dönemde askerlerin, siyasetçilerin ve kamuoyunun tanıdığı kişilerin telefonlarını yasadışı olarak dinleyen şebekeyi yönlendirmekle suçlanan Coulson, en az 9 ay hapis yatacak. Aynı dava yargılanan muhabirler Neville Thurlbeck ve Greg Miskiw’e 6’şar ay; James Weatherup’a 4 ay ve dedektif Glenn Mulcaire’e de 6 ay hapis cezası verildi.
Geçen hafta Andy Coulson’un suçlu bulunması nedeniyle suçlu birini işe aldığı gerekçesiyle parlamentoda özür dileyen Başbakan David Cameron, hapis kararını “ Her zaman söylediğim gibi, adaletin tecelli etmesi ve kimsenin kanunların üzerinde olmadığını görmek önemlidir” sözleri ile değerlendirdi.

Andy Coulson'un Başbakanlık konutundan cezaevine gidişine yol açan karar bugün açıklandı.

Andy Coulson’un Başbakanlık konutundan cezaevine gidişine yol açan karar bugün açıklandı.

News of the World gazetesi hakkında çıkan, gizli telefon görüşmelerini dinleme iddiası yüzünden gazete 2011 yılında kapatılmıştı. Telefon dinlemeleriyle alakalı gazetenin editörü Andy Coulson ve editör Rebekah Brook hakim karşısına çıkmışlardı. Geçen hafta sonuçlanan davada Coulson suçlu bulunmuş, diğer sanık Rebekah Brook’a ise beraat etmişti. Brooks ve Coulson’ın, Başbakan David Cameron ve İşçi Partili eski Başbakanlar Tony Blair ve Gordon Brown’un da aralarında bulunduğu çok sayıda yönetici ile yakın arkadaş olması siyasetçilere de zor günler yaşatmıştı.
İngiltere’de iki kıdemli polis şefini de istifaya sürükleyen skandalda News of the World gazetesinin, cinayete kurban gittiği sonradan anlaşılan Milly Downer adlı çocuk kaybolduğunda, cep telefonundaki mesajlara yasadışı yollarla ulaşıp, gizlice bu mesajları dinlediği anlaşılmıştı.
168 yıllık tarihi olan ve farklı haberlerde ülke genelinde 4 bin kişiyi dinlediği anlaşılan gazete, 10 Temmuz 2011’de  kapatılmıştı. Her Pazar yayınlanan gazetenin tirajı 3 buçuk milyonu ulaşıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.