kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Güle güle güzel insan!

Güle güle güzel insan!

 Gazetemizin kuruluşundan beri Spor Editörlüğünü yürüten, yılların emektar gazetecisi Necdet Topçu, 21 Ocak 2019 Pazartesi günü, yatmakta olduğu Londra Whittington Hastanesi’nde, 63 yaşında hayata veda etti.

Uzun yıllardır sağlık problemleri ile boğuşan, kalbinin zayıflaması ile birlikte vücudunun farklı fonksiyonları gittikçe yavaşlayan, son aşamada iç organlarının gerektiği gibi çalışmaması üzerine hastaneye kaldırılan ve ağır bir ameliyat geçiren Topçu, son bir haftadır yoğun bakımda tutuluyordu. Ameliyattan sonra kalbinin tamamen zayıf düştüğü ve nefes almakta dahi zorlandığı gözlemlenen yazarımız Topçu’nun zamansız ölümü Londra’da yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk toplumları arasında büyük üzüntü yarattı.

Londra yaşam serüveni 1992 yılında başlayan Topçu, 1956 yılında Bursa’da doğdu, Türkiye’deki yaşamının büyük bölümünü İstanbul’da geçirdi. Gazetecilik yaşamına Türkiye’de başlayan Topçu, Londra’ya ilk gelişinde Hürriyet gazetesinde muhabir olarak çalışmaya başladı. Spor muhabirliği alanında uzmanlaşan genç gazeteci, kendisini kısa zamanda Londra spor camiası içerisinde kabul ettirip sevdirmesini başardı.

Hürriyet gazetesindeki başarılı çalışmalarından sonra, 1995 yılında, o zamanlar Londra’da başarılı bir yükselişe geçen Toplum Postası gazetesinde görev yapmaya başladı. Londra’da yaşayan Türkiyeli ve Kıbrıslı toplumların futbol başta olmak üzere tüm spor aktivitelerine Toplum Postası’nda ayrıntılı yer vermeye başlayan Topçu, kısa zamanda Londra spor dünyasının otoriter spor editörü oldu.

Etkili spor haberciliğine, 2001 yılından beridir Londra Gazete’de devam eden Topçu, 25 yıldan beridir yaptığı yerel spor haberleri ile Londra spor camiası ile içli dışlı oldu. Spor haberciliğinin yanında, gazetemizdeki haber bölümüne de büyük katkıları olan Topçu, genç gazeteci arkadaşlara da rol modellik yaptı.

Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun yayınladığı yıllık spor dergilerini de hazırlayan yazarımız, Londra’daki birçok kulübün yayınladığı broşür, dergi ve diğer kaynaklara katkılarda da bulundu. Hayallerinden biri olan kendi aylık spor dergisini yayınlama konusunda süreklilik kazanan bir girişime imza atmamış olsa da, Topçu, kısa bir süre yayınladığı Londra Spor dergisinin editörlüğünü de yürüttü.

Teknolojiyi de yakından takip eden Topçu, gazetemizin internet üzerinde etkili olmasına, Facebook ve diğer sosyal medyadan takip edilmesine de büyük katkılar sağladı. Gazetemizin haftalık yayınlanmasına karşın, internette yaptığı günlük haber ve güncellemelerle okuyucuların artmasında ve Londra Gazete’nin sürekli gündemde kalmasında etkili oldu.

Sağlığının iyi olmadığı, zaman zaman haftalar boyu hastanede kalmak zorunda olduğu dönemlerde dahi, gazetemizin spor sayfalarını hiçbir zaman aksatmayan Topçu, Spor Editörlüğü görevini yürüttüğü süre içerisinde tek bir hafta dahi haberlerini eksik bırakmadı.

Ailesi Türkiye’de yaşayan Necdet Topçu’nun cenazesi Türkiye’ye gönderilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.