kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
STERLIN
40,2527
BITCOIN
$66.371
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Eski İngiltere Başbakan Yardımcısı Facebook’ta göreve başlıyor

Eski İngiltere Başbakan Yardımcısı Facebook’ta göreve başlıyor
20.10.2018
0
A+
A-

Sosyal paylaşım sitesi Facebook‘un küresel ilişkiler ve iletişim bölümünün başına eski İngiltereBaşbakan Yardımcısı Nick Clegg getiriliyor.

İngiltere’de David Cameron ve muhafazakarlarla 2010 yılında koalisyon hükümeti kuran Liberal Demokratların lideri 51 yaşındaki Clegg’in, Başkan Yardımcısı sıfatıyla ocak ayında, veri güvenliği ihlali sonucu birtakım devlet düzenlemesi tehdidiyle karşı karşıya kalan Facebook’ta yeni görevine başlayacağı bildirildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Clegg’in, yapılan veri güvenliği ihlali sebebiyle Avrupalı ve Amerikalı regülatörlerin soruşturmasına maruz kalan Facebook’un yasal düzenlemelerle başa çıkmasına yardımcı olması amacıyla göreve getirileceği ifade edildi.

Kişisel Facebook hesabından yeni görevi hakkında paylaşımda bulunan Clegg, Facebook’un, sadece sosyal yaşamın bir parçası değil, aynı zamanda bireylerin mahremiyeti, demokratik süreçlerin bütünlüğü, serbest konuşma özgürlüğü ve yasak içerik arasındaki denge gibi toplum olarak karşılaşılan en karmaşık ve zor soruların kalbi olduğunu belirtti.

Clegg açıklamasında, “Facebook’un, teknolojinin iyiliğin yanında olmasını sağlamak için dünyanın dört bir yanındaki insanlar, kuruluşlar, hükümetler ve düzenleyicilerle birlikte çalışarak bu sorulara cevap bulunması yönünde bir rol oynamaya devam etmesi gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Londra merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının, 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel verileri, ABD’de Kasım 2016’da yapılan başkanlık seçimleri ile İngiltere’de Haziran 2016’da gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) referandumunu etkilemek için kullandığına dair suçlamalar, küresel ölçekte bir krize yol açmıştı.

Avrupalı ve Amerikalı regülatörler, Facebook hakkında soruşturma açmış, gelişmelerin ardından, ünlü sosyal paylaşım sitesinin hisseleri büyük değer kaybetmişti. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.