kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
STERLIN
40,9501
BITCOIN
$70.454
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İnsanoğlunun yaşlanması tersine çevrilebilir

İnsanoğlunun yaşlanması tersine çevrilebilir
10.08.2018
0
A+
A-

İNSAN hücrelerinin yaşlanmasının temel yönleri, Exeter Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bileşikler tarafından tersine çevrilebilir. Bu durum çığır açıcı ‘yeni nesil anti-dejenerasyon ilaçlarının temeli’ olabilir.

Exeter Üniversitesi’nde yapılan çalışmada hücrelerin enerji merkezleri olan mitokondriler üzerine yoğunlaşıldı. Araştırmacılar, mitokondriyi (hücrelerin “güç istasyonları”) hedeflemek için tasarlanmış bileşikleri test ettiler.

Çalışmada kullanılan örneklerde yaşlanan hücrelerin sayısı (bozulan ve bölünmeye başlayan eski hücreler) %50’ye kadar azaldı. Exeter ekibi ayrıca, endotelyal hücrelerin ne zaman ve nasıl yaşlandıklarında önemli rol oynayan iki birleştirme faktörünü (bir hücre bileşeni) de tanımladı.

Bulgular, sadece kan damarları için değil, kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere, aynı zamanda diğer hücreler için de sorunlara yol açan hastalıkların tedavi olasılığını da artırabilir.

Exeter Tıp Fakültesi’nden Profesör Lorna Harries, “İnsan vücudu yaşlandıkça, genç hücreler kadar işlev görmeyen yaşlı (yaşlı) hücreler biriktiriyor. Bu sadece yaşlanmanın bir etkisi değil, yaşlanmamızın bir nedeni. Exeter’de geliştirilen bileşikler, bu hücrelerin yaşlanmasıyla ilgili mekanizmaları tespit etme potansiyeline sahip. Kanser, bunama ve diyabet gibi yaşla ilgili hastalıkların her birinin kendine özgü bir nedeni olduğunu düşünürdüm, ama aslında bir veya iki ortak mekanizmaya geri dönüyorlar. Bu araştırma, bu mekanizmalardan birine odaklanıyor ve bileşiklerimizle elde ettiğimiz bulgular, gelecekte yeni terapötik yaklaşımların önünü açabilir. Bu yeni nesil anti-dejeneratif ilaçların temeli olabilir.” dedi.

Profesör Harries, amacın, insanların daha uzun süre sağlıklı kalmalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Bu sadece yaşam süresini uzatmak yerine sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.