kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Londra’da hava kirliliği uyarısı yapıldı

Londra’da hava kirliliği uyarısı yapıldı
07.08.2018
0
A+
A-

Aşırı sıcakların Avrupa’daki etkileri devam ederken, Avrupa’da sıcak havadan kaynaklanan olumsuz etkiler açıklandı. Olumsuz etkilerle ilgili yapılan açıklamaya göre, sıcak havanın İngiltere’nin başkenti Londra’da hava kirliliğine neden olduğu belirtildi ve Londra’da hava kirliliği uyarısı yapıldı…

Avrupa son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Bazı noktalarda 40 dereceyi geçen sıcak hava sadece insanları etkilemiyor, doğadaki yapıda da bu durumun sonuçları görülüyor.

Sıcak hava Avrupa’yı nasıl etkiliyor?

BALIKLAR ÖLÜYOR

Artan sıcaklıkların nehirlerde ve göllerde oksijen oranını azaltmasıyla tatlı su balıkları boğuluyor. Almanya’nın Hamburg kentinde bir hafta sonunda 5 ton ölü balık sudan çıkarıldı. İtfaiyeler oksijen oranını arttırmak için göllere ve göletlere taze su taşıyor. İngiltere’de de birçok bölgede toplam 6 bin balık öldü.

BUZULLAR ERİYOR

İsveç’in yüksek noktası olarak bilinen Kebnekaise dağı buzulların erimesiyle bu ünvanını da kaybetti.

ZEHİRLİ ALGLER YAYILIYOR

İsveç, Polonya ve Litvanya’daki yetkililer, halkı sıcak havadan dolayı yayılan zehirli alglerin yayılmasından dolayı yüzmeye karşı uyardı. Mavi-yeşil alglerin oluşumu temel olarak sudaki besin maddelerinin fazlalığından kaynaklanıyor. Bilim adamları sıcak havalarda ve rüzgarın yokluğunun etkisiyle bunun etkisinin arttığına dikkat çekiyor.

ORMAN YANGINI RİSKİ ARTIYOR

Sıcak ve kuru hava orman yangınlarının artmasına neden oluyor. Meteoroloji uzmanları kuru bitki örtüsü, düşük bağıl nem ve yerel rüzgarlardan dolayı İber Yarımadası’nı Batı Avrupa’da yangın riski en yüksek yer olarak gösteriyor.

Orman yangınlarından dolayı Yunanistan’da 90’dan fazla kişi hayatını kaybetti; İsveç’te 20 bin hektar alan kül oldu.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ ARTIYOR

Sıcak hava dalgası Avrupa genelinde çevre kirliliği uyarılarını arttırıyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da hava kirliliği uyarısı yapıldı. Fransa’da birçok bölgede civa oranının artmasından dolayı hava kirliliğinin artmasının beklendiği duyuruldu.

MAHSÜLLER ZARAR GÖRÜYOR

Artan sıcaklıklar ve kuraklıktan dolayı Avrupa’nın bazı bölgelerinde mahsüllerin yarısından fazlasının zarar görmesi bekleniyor.

Bazı çiftçiler iflasın eşiğinde. Letonya ve Litvanya’da olağanüstü hal ilan edildi.

Almanya’da çitfçiler normal yıllık hasatlarının yüzde 30’unun yok olduğunu ve kayıplarının geçimlerini tehlikeye soktuğunu söylüyor. Avrupa Komisyonu da çiftçilere olan ödemelerin hızlandırılması talimatı verdi.

BİRA TÜKETİMİ ARTTI

Almanya’da sıcak havalardan dolayı bira satışları ciddi oranda arttı. Öyle ki fabrikaları ellerinde bira şişesi kalmadığı için tüketicilere ‘boşları getirin’ çağrısında bulundu.

SERİNLEMEK İÇİN SEFERBERLİK

Avrupa genelinde hükumetler ve şirketler sıcak havadan etkilenenlere yardımcı olmak için farklı yöntemlere başvuruyor.

Almanya’da devlet demiryolları gecikmelere karşı yolculara ücretsiz su servisi sunuyor; vagonlar boş olsa da klimalar açık tutuluyor.

Finlandiya’da bir süpermarket müşterilerinin klimalı yerde uyumaları için mağazayı bir gecelik açık tutabileceğini duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.