kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
STERLIN
40,9625
BITCOIN
$70.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Geleneksel Kıbrıs Şarap Festivali gerçekleşti

Geleneksel Kıbrıs Şarap Festivali gerçekleşti
31.05.2018
0
A+
A-

KUZEY Londra’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Cyprus Wine Festival’ bu yıl 27 ve 28 Mayıs tarihinde Lee Valley Athletics Centre’de gerçekleşti.

Parikiaki Gazetesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen festivale katılan konuklar, çeşitli etkinliklerin yanı sıra Kıbrıs’ın şaraplarından da tatma fırsatı buldu.

İki gün süren festivale yoğun bir ilgi vardı ve Kıbrıs’a özgü geleneksel halk oyunları, danslar ve konuk sanatçılar da sahne aldı.

Bol eğlenceli etkinlikte, Kıbrıs’ın kültürünü tanıtan 100’e yakın stant yer aldı. Stantlarda şarap tadımı yapmak da mümkündü ve her yıl düzenlenen şarap festivali, “Daha uzun ve sağlıklı yaşam için şarap için” sloganıyla gerçekleşti.

Zengin sanatçı kadrosuyla canlı müzik keyfi ile birlikte meşhur Vraka Adam Heykeli önünde coşkulu danslar yaşandı.

Festival girişinde yer alan, “Vraka man: Dizlikli Adam Kıbrıs Figürü” oldukça dikkat çekti. Festival hatırası olarak herkes önünde fotoğraf çektirdi, yaklaşık 7 metre boyundaki çalışma Kıbrıs kültürünü yansıtan başarılı bir eser.

Festivale, Şarap temalı sergiler, üzüm ezme faaliyeti, halk dansları gösterileri, yerel ezgiler, sucuk yapımı, kebaplar ve farklı etkinlikler renk kattı.

Girişin 10 pound ücretli olduğu şarap festivalinde, el sanatlar, ticari, sağlık ve Kıbrıs mutfak kültürüne ait stantlar kuruldu. Ani yağmur yağışına rağmen Kıbrıslılar festivalin tadını çıkarmayı başardı ve keyifli anlar yaşadılar.

Yerli halk yanında, yabancı vatandaşların da festivale ilgisi oldukça yoğun oldu. İki gün süren festival öğlen 12’de başladı ve akşam 22.00’ye kadar devam etti, yüzlerce insan, festival coşkusuna ortak oldu.

Kıbrıs ve şarap, tarih sürecinde ayrılmaz bir ikili olarak, çok yakın ilişki halinde oldu ve yapılan araştırmalar neticesinde 5000 yıllık Kıbrıs Şarabı, dünyadaki en eski ve en güzel şaraplar arasında gösteriliyor. 36 yıldır gerçekleşen Kıbrıs Şarap Festivali, Londra’da en önemli etkinliği durumunda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.